Familiarizarea cu Lumea

Intrebare: In cazul in care Creatorul nu exista in afara, dar este dezvaluit in interiorul nostru, atunci ce este Lumina Inconjuratoare? Nu vine ea din exterior?

Raspuns: Exista Malchut al Lumii Infinitului. In afara de asta, nu mai este nimic altceva.

Odata, a fost plin de Lumina Infinitului. Apoi, asupra ei a fost pusa o restrictie si a luat o forma diferita de indata ce Lumina Infinitului a parasit-o. Apoi, aceasi Malchut s-a manifestat sub forma de lumi si suflete, acestea fiind partile sale. Unele dintre ele se refera la orbitele externe, altele la cele interne.

In mod similar, in lumea noastra nivelele mineral , vegetativ si animat ale naturii reprezinta partea externa, iar nivelul uman sau vorbitor, reprezinta partea interioara. Acest lucru determina dezvoltarea spirituala precum: Omul este insarcinat cu intentia, in timp ce alte parti ale naturii doar efectueza actiuni. In cele din urma, Malchut al Infinitului ajunge la starea sa finala: sfarsitul corectiei.

Astfel, exista multe stari, dar indiferent de ceea ce ce ele ar putea fi, toate sunt patrunse de o dorinta si o Lumina. Atunci, ce schimbari? Constientizarea, intentia de peste dorinta. Cu alte cuvinte, schimbarile apar numai in ceea ce priveste atitudinea de respect a creaturii fata de Creator sau dorinta de Lumina. Nimic nu se schimba, cu exceptia atitudinii mele, intelegerii, perceptiei – cunostintei mele despre lumea in care traiesc.

Din partea a patra a Lectiei Zilnice de Cabala , 8/26/2011, “ One Commandment”.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: