Ce se intampla la sfarsitul acestui film la care ne uitam?

Intrebare: Daca intreaga imagine a asa-numitei “lumi exterioare” este practic proiectata in creierul meu, ca printr-un fel de lupa fotografica, atunci unde e creierul meu, in toate astea? Oare el exista inauntrul meu, sau in afara mea?

Raspunsul meu: Un mod mai fundamental de a formula intrebarea ta este, “Cine suntem noi, de fapt?”. In clipa aceasta, simt ca si cum as avea un corp fizic in care traiesc, experimentez suferinta si bucuria, implinirea si goliciunea. Asa trebuie sa relationez cu el, deocamdata. Sta scris ca “Torah vorbeste pe limba oamenilor” – ceea ce inseamna ca, Creatorul ni se adreseaza in limba noastra, evocand in noi diferite sentimente si impresii.

Dupa aceea, vom da la o parte tot acest limbaj si toate perceptiile noastre trecute despre lume si vom vedea cum vechea imagine dispare total. Credeti-ma, cand va spun ca nimic din ceea ce vezi inaintea ta in prezent nu va ramane! Mirajul acesta se va risipi ca o ceata, iar imaginea pe care o vezi acum se va evapora, ca si cum filmul la care te uitai ar ajunge la sfarsit. Vom dobandi o noua perceptie, una care, deocamdata, este complet de neimaginat pentru noi; si vom patrunde intr-o noua lume – o lume inversata.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: