Conectandu-ne cu Directorul tuturor realitatilor

Cand  o persoana se ridica de la un nivel la celalalt si trece prin stari diferite, nu trebuie sa uite ca, de fapt, exista doar o forta in realitate. Nu este el sau mediul inconjurator, ci doar Forta Superioara, Natura, Creatorul, care organizeaza toate aceste etape pentru el si ca persoana exista in conexiune cu El.

Este adevarat ca trebuie sa ma cobor eu in acest mediu inconjurator si ca trebuie sa studiez carti care au fost scrise de oameni intelepti, Kabalisti, si ca trebuie continuu sa ma construiesc din nou. Dar prin toate aceste mijloace, prin acest intreg teatru, eu sunt conectat cu singurul Director care aranjeaza totul dupa regula Tu M-ai cusut (tivit, incercuit) din spate si din fata.

Atunci nu trec doar prin nivele si stari, sau imi creez relatii cu grupul, ci sunt intotdeauna conectat cu El prin toate mijlocele pe care El le-a pus intre noi. Sunt ca niste adaptori care ma ajuta sa-L descopar. Gradual, pe masura ce le studiez, observ ca toate obstacolele si gradele de ascundere dintre mine si El sunt puse pentru a ma ajuta sa ma schimb, astfel incat sa devin din ce in ce mai similar cu El, cu Directorul care organizeaza totul pentru mine.

Atunci voi incepe sa percep ca ceea ce ma inconjoara, atmosfera, prietenii, studii, profesor sunt reprezentantii lui. Voi inceta sa le mai atribui importanta si ei, gradual, vor disparea din ochii mei. Nu ii voi mai vedea ca avand forta lor proprie, putere si influenta.

Ii voi lega de Creator din ce in ce mai mult si la acest grad ii voi justifica pe ei si Creator, care actioneza in acest fel cu mine. Asa voi dobandi o conexiune cu El. Apoi voi iubi pe toata lumea, deoarece m-au ajutat sa dobandesc adeziunea cu El. Si intreaga lume se va numi atunci sfanta Shechina (prezenta Divina)– o dorinta, inauntrul careia lumina umple totul. Si aceasta dorinta sunt eu.

Din  lectia a 8-a de la Conventia Mondiala Zohar 9.05.10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: