Creandu-l pe Creator din Rupere

Ruperea creeaza realitatea imaginara, spatiul si distantele. Parti din Malchut au fost indepartate unele de altele in timpul spargerii sufletului. Spatiul dintre aceste particule este locul in care ma diferentiez de ceilalti, aceia care imi sunt apropiati dar si cei de care sunt departe. In aceasta sfera imaginez o distanta intre aceste parti separate, care nu sunt conectate intr-un intreg.

Astfel, faptul ca eu percep aceasta realitate este rezultatul spargerii. Daca aceasta realitate nu ar fi existat, nu as fi fost capabil sa lucrez la atragerea si conectarea cu ceilalti. Nu as fi avut oportunitatea de a tinde spre ceava. La urma urmei, intreaga mea cunoastere vine de la aspiratia de a afla Ce-i asta? Si astfel am adus mai aproape obiectul care ma interesa, tot asa ca un copil, care duce totul la gura, cel mai evoluat organ de simt al sau, pentru a gusta.

Odata ce exista spargerea, mai intai am inceput, egoist, sa ma lupt pentru a pune la loc partile individuale ale mele, si apoi de a le uni in dorinta de a darui.  Daca vreau sa le unesc in mod egoist, inseamna ca vreau sa am numai senzatia mea. Oricum, daca vreau sa ma unesc cu ceilalti in daruirea fata de ei, eu prin aceasta obtin Lumina care a disparut in spargere. Vreau sa umplu golul dintre noi si Lumina.

Cladesc imaginea Creatorului in dorinte (Kelim), care sunt indepartate unele fata de altele. Umplu acest loc gol dintre ele cu Lumina mea Reflectata. Aceasta inseamna ca alcatuiesc imaginea Creatorului. Prin urmare, Creatorul (Bore), inseamna Vino si Vezi (Bo-Re), deci Eu Il creez.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: