Creatorul este cunoscut prin acţiunile sale

Cabalistii încep prin a ne spune despre creatie, astfel „înainte ca creaturile sa fie create, Lumina simpla superioară a umplut întreaga existenţă” (cuvintele de început din cartea lui Ari, Pomul Vieţii). Cu alte cuvinte, realitatea exista deja, care este dorinţa creaturii de a simti placere, fiind umpluta cu Lumina.

Planul creaţiei este de a incanta fiinţele create. Şi acest dar pe care Creatorul doreşte să-l dăruiască poate fi acceptat numai fiind îndeplinite două condiţii: creatura trebuie să devină asemenea Creatorului şi în acelaşi timp să fie independenta de El.

Cea mai bună stare de existenţă este simtirea prezenţei Creatorului. Este cea mai mare plăcere şi trebuie să fie simţita, indiferent de oricine altcineva. Fiinţă creată trebuie să fie complet autonoma şi egala Creatorului.

Prin urmare, forţa superioară este ascunsa. In acest moment suntem inconjurati de unde radio diferite, dar singura persoană constienta de ele este cea care posedă un aparat de radio capabil de a primi ceva care poate fi recreat în interior, în proprietăţile cuiva. Suntem înconjuraţi de lumină albă, dar noi o percepem ca albastra, rosie si toate celelalte culori. În timp ce lumina în sine nu are nici o culoare, culoarea este creata de felul cum cineva o primeste, absorbind numai anumite valuri prin propria prisma.

Prin urmare, lumina ni se pare ca galbena, albastra si rosie. De fapt, motivul pentru aceasta este sticla care opreşte şi reflectă aceste valuri care astfel par ca si culori. Dar nu există nuanţe în lumina în sine.

Şi în acelaşi mod noi il percepem pe Creator. În măsura în care ne putem egaliza cu El, cu proprietatea Lui de a darui, în fiecare din cele 613 dorinţe, în acea dorinţă foarte inalta şi grad, il vom percepe pe Creator. Deci, vom ajunge treptat să-L cunoaştem în porţii mici.

La om, există întotdeauna 613 dorinţe care acţionează, care stau la baza percepţiei noastre. Cu toate acestea, putem întări puterea acestui vas spiritual, crescand pe cei 125 de pasi ai echivalenţei cu Creatorul, până când toate cele 613 dorinţele ale noastre au devenit complet identice cu El. Astfel, vom obtine Creatorul, şi acest lucru este considerat ca fiind „cunoscandu-L prin acţiunile Sale.”

Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala 4/8/2011, Scrieri de Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: