Cum sa stapanesti programul Creatorului

Înţelepciunea Cabalei ne învaţă cum să facem tranziţia de la lumea materiala la spiritualitate, de la percepţia actuală a realităţii la una autentica.Avem nevoie sa ne explicam faptul că realitatea pe care o percepem acum este iluzorie, trecătoare şi accidentala, depinzand de calităţile noastre interne. Realitatea doar pare stabila pentru noi dar aceasta poate fi modificata cu adevarat, poate fi corectata şi transformata.

Să presupunem că ai primit un calculator şi să presupunem ca el nu are caracteristici suplimentare în afară de cele de care esti conştient. Te uiţi la aceeaşi imagine tot timpul pentru că nu ai altele. Deodată, un expert vine la tine si iti spune: „Uită-te la aceasta tastatură pe care ti-am adus-o; încearc-o.” Si incepi sa apesi tastele şi descoperi brusc o mulţime de lucruri noi.

Iti sunt prezentate imagini în care te recunosti. Şi aşa le introduci şi începi sa programezi lumea în care trăiesti. Dai comenzi şi totul se schimbă în jurul tău. În acest moment, vei începe să realizezi că lumea functioneaza în conformitate cu un anumit program numit “Creatorul”. Dar în măsura în care vei deveni similar cu El, achiziţionezi treptat funcţiile sale de conducator.

Iar mai târziu, vei ajunge la starea când prinzi această tastatură cu mâinile tale, cu toate comenzile ei şi programele disponibile pentru tine, cu tot ce are loc şi, în esenţă, cu soarta ta. Şi astfel, imagine dupa imagine, începi sa organizezi toate acele imagini care vin la tine şi sunt in continuă schimbare. Acum poti planui pe cont propriu ce să fie, după cum este scris: „Israelul este mai presus de stelele şi de semnele de noroc.”

Dintr-o data, observi că viaţa trecuta este lăsata în urmă şi ca te-ai mutat deja departe de prima imagine. Îţi dai seama că nu mai esti în ea. Dar unde esti acum? Descoperi că te afli într-o anumită realitate şi ca esti angajat în ea, programand-o. Este din ce în ce este deschisa pentru tine, dincolo de timp, mişcare şi spaţiu, în afara percepţiei anterioare a realităţii şi corpul tau animal nu mai este acolo.

Deja simti că întreaga lume a materiei s-a dizolvat, deoarece nu exista în primul rand; a fost pur şi simplu o senzatie insotitoare a acestei prime imagini. De aceea lumea noastră este numita si „lume simulata (iluzorie). „Intelepciunea Cabalei ne învaţă cum să vizualizam realitatea în mod corect, sau cum să-L descoperim pe Creator.

Din Seria de Cursuri introductive 1/4/2011, „In jurul a ce graviteaza Înţelepciunea Cabalei „

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: