Cum se nasc cuvintele?

Impresia spirituala a unei persoane se numeste Lumina. Este similar cum, in lumea noastra, lumina inseamna viziune si intelegere, asa cum vedem in expresiile: lumina intelepciunii, clar ca ziua sau din contra, confuzie intunecata. Toate numele sunt luate din lumea noastra, deoarece nu exista cuvinte in lumea spirituala. Expresia spirituala determina masura daruirii comune, similaritatea mea cu Lumina Superioara in care eu exist. Este cuprinsa intre 0 si 100% si este reprezentata de 125 grade spirituale, fiecare dintre ele fiind impartit in 10 Sfirot si multe sub nivele.

In acest fel a aparut intreaga noastra limba cu toate cuvintele ei. Asta este adevarat, chiar in lumea noastra, unde mi se pare ca primesc impresii de la obiecte materiale sau actiuni. Toate astea sunt imaginare. Nu este nimic decat perceptia mea asupra Luminii Superioare care este relevata in dorinta mea.

Cu alte cuvinte, noi existam intotdeauna in contact direct sau invers cu Creatorul si reactionam numai la Lumina Lui sau la absenta ei. Asa au luat nastere toate cuvintele noastre. Singura diferenta intre termenii spirituali si numele materiale este daca pot sau nu sa masor cat sunt de similar cu Lumina Superioara. Daca pot, asta va fi un termen spiritual. Totusi, daca tot nu ma recunosc si nu recunosc masura similaritatii cu calitatea de daruire, atunci dau senzatiilor mele nume materiale.

Nu trebuie sa ne mintim ca suntem liberi sa inventam aceste nume de unul singur; ele vin de la natura noastra. Daca am creat ceva la inceput si i-am spus masa, asta inseamna ca am primit acest nume in dorintele si calitatile mele de la Lumina care se imprastie in ele. De fapt, sunt un vas spiritual in care anumite fenomene se intampla.

De aceea, nu poate fi nicio coincidenta aici. Intreaga creatie, oricat ar parea, este doar o dorinta de a primi placere, care primeste impresii de la Creator.

Din partea a patra a Lectiei Zilnice de Cabala, 6.08.10, Aritcolul Intelepciunea Cabalei si Esenta ei

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed