Cum vei colora lumea?

Simbolul conventiei noastre urmatoare este unitate, conexiune, garantie reciproca si unificarea intregii umanitati in jurul Fortei Superioare care se releva intre noi. Ne va aduce egalitate, liniste, pace si eternitate. Prin asta vom anula moartea! Ingerul mortii este nascut din ura care ne separa. Si daca, in locul ei atragem forta spirituala, forta daruirii, meritam viata eterna. Aceasta ura dintre noi ne anuleaza viata si ne conduce la moarte. Ne ucide corpurile si ne da senzatia acestei lumi.

Lumea este o reflectare a conexiunilor egoiste dintre noi. Totusi, fiecare trebuie sa se aduca si sa aduca lumea intreaga la o forma diferita de corectie, atunci cand, in loc de aceasta lume simtim o conexiune spirituala numita AssiyaBeriaYetziraAtzilutAdam Kadmon si Lumea Infinitului. Toate aceste lumi sunt forme ale conexiunii dintre noi; nimic altceva nu se schimba! Vom continua sa traim in corpurile noastre ca si pana acum, numai atitudinea noastra se va schimba si ne va da senzatia unei noi realitati. Ne vom simti ca existand in Lumea Infinitului si vom inceta sa mai simtim corpurile noastre deoarece intreaga noastra lume va urca spre Infinit.

Diferitele relatii si conexiuni dintre oameni (de la cele mai amenintatoare pana la cele mai neutre si binevoitoarea) dau nastere in jurul nostru la un spectru de culori si nuante. Ele se intind de la cel mai adanc negru al luminii continue, pana la culori minunate, cum ar fi cerul albastru si in final albul complet.

Imaginati-va toata umanitatea de astazi, inarmata cu arme si cutite unul impotriva celuilalt, unde fiecare doreste sa se pazeasca de ceilalti printr-o fortareata si vrea sa aiba paharul sau plin, independent de toti. Si acum imaginati-va opusul: O lume complet deschisa, nicio granita, unde eu si cel ca mine suntem un intreg si toti oamenii din lume sunt copiii mei, vecinii mei, prieteni; suntem un singur organism.

Vom incepe sa simtim ca fara ceilalti suntem pierduti. Vom incepe sa invatam asta de la natura, bucata cu bucata in timp ce descoperim faptul ca toti sunt conectati si interdependenti. Pentru moment, ajungem la aceasta concluzie datorita necesitatii. Mai tarziu vom realiza ca a fi conectat cu ceilalti este chiar bine. De fapt, chiar din cauza acestei conexiune (daca realizam una corecta) ne vom ridica deasupra acestei lumi catre perfectiune si eternitate.

Voi fi recunoscator ca aceasta conexiune exista, datorita faptului ca imi permite sa ma schimb si sa-mi schimb perceptia realitatii si sa intru intr-o dimensiune diferita, spirituala si eterna.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala, 10.08.10, O lectie despre evenimentele curente

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: