Daca sufletul doare, inseamna ca exista!

Creatorul a conceput crearea unei fiinte care trebuie sa atinga nivelul si statusul Lui, sa inteleaga tot ceea ce Creatorul a facut, si sa simta tot ceea ce Creatorul simte. Cu alte cuvinte, aceasta fiinta sa devina exact ca si Creatorul!

Dar pentru a deveni echivalent cu Creatorul si a ramane o fiinta creata fara a se dizolva in El, creatura trebuie sa impace doua forte opuse din ea: primirea si daruirea. De altfel, cum poate cineva sa inteleaga ceva, fara a compara cu opusul lui? Daca sunt creat in astfel incat exist in armonie completa cu mediul inconjurator, si in adeziune totala si unicitate cu toti, atunci nu sunt constient, nici nu simt asta.

O senzatie vine numai ca rezultat al unei anumite forte opuse, cand sunt deranjat sau imi lipseste ceva.  Acest conflict il simt. Nu imi aduc aminte ca am un cap, pana nu ma doare. Daca urechile incep sa ma chinuie, simt ca am urechi. Este la fel si in ceea ce priveste sentimentele mele in relatie cu lumea din jurul meu. Atat timp cat totul este bine, nu ne gandim la ea pentru ca nu simtim ce este in jurul nostru.

De aceea, daca o fiinta creata trebuie sa descopere realitatea (atat cea spirituala cat si cea corporala) trebuie sa fie in conflict cu ea. In toate aceste senzatii, atribute, ganduri, dorinte si scopuri, creatura trebuie sa fie opusa Creatorului. Si in acest fel suntem facuti, exact asa cum a vrut Creatorul sa fim.

El este Lumina Superioara, si noi suntem punctul negru al dorintei, complet opus Lui. Totusi, este imposibil sa evoluam singuri, de la intunericul care este opus Luminii. A creat durerea insuportabila care nu permite avansarea. Astfel, Creatorul a creat o realitate specifica. Malchut a Lumii Infinitului si intregul sistem al ascunderii (lumile). Aceasta este facut pentru ca noi sa ne deplasam treptat din acest Infinit, unde totul exista in adeziune si in interiorul Luminii, si apoi coboara in starea noastra curenta de existenta.

Aceasta intreaga calatorie a fost facuta pentru noi; nu trebuie sa suferim si sa simtim, deoarece a fost creat in avans (inainte de a intra noi in tablou) un sistem de guvernare: lumile ABYA (Atzilut, Beria, Yetzira, si Assiya). Cat despre noi, am aparut in stadiul final al acestui sistem si experimentam cum venim in aceasta lume si traim in ea. Si nu ne simtim opusi la ceva si ca avand nevoie de a afla ce este.

Dar gradual, prin tulburari minore si mii de ani ai dezvoltarii noastre, Creatorul evoca in noi dorinta pentru El. Completandu-ne evolutia noastra corporala, am ajuns la punctul de start al celei spirituale: aparitia intrebarii despre scopul vietii. Din acest moment, incepem ascensiunea catre lumea spirituala.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala, 3.09.10, Shamati , Articolul 50

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: