Descopera, corecteaza, implineste

Doar două elemente există în realitate: Creatorul si creatura. În cele din urmă, creatura simte abundenta pe care Creatorul i-o da. Şi dacă se schimbă creatura, se întâmplă deoarece Creatorul o schimbă, fie in mai bine sau mai rău, în toate formele diferite, în funcţie de senzaţii subiective.

Dăm nume diferite influentei Creatorului asupra creaturii: „judecata” şi „milă”, „bun” şi „rău”, în conformitate cu ceea ce este revelat pentru noi. Intr-un fel sau altul, toate aceste definiţii nu merg dincolo de bine şi de rău, deoarece acestea sunt condiţionate de dorinţa noastră de a primi placere.

Sunt pur şi simplu multe forme de bine şi rău, deoarece dorinţa de plăcere constă din diferite niveluri. Lumina s-a imprimat in diferite forme cu influenţa ei. Acesta este motivul pentru care am împărţit influenţa Creatorului în trei tipuri:

• Lumina care dezvăluie vasele;
• Lumina care corectează vasele;
• Lumina care împlineste vasele.

Aceasta este ordinea: revelarea, corectarea, împlinirea. Acest proces constă în mai multe etape inerente pentru fiecare dorinţă şi grupuri de dorinte care sunt incluse unul în altul. Acestea toate se disting în funcţie de nivelul lor de Aviut (asprime), în profunzime şi putere, şi amestecul lor evocă mii şi mii de răspunsuri în noi.

De exemplu, o parte din dorinta mea este în stadiul de revelaţie, o altă parte se întâmplă prin corecţie, şi a treia parte deja poate fi împlinita. Corelatii de dorinte sunt atât de diverse şi se schimba atât de mult, încât experimentam o sumă de nenumărate reacţii şi senzaţii. Ele formează imaginea lumii în care existăm.

În final, noi percepem doar manifestarea forţei dorintei, rupta în multe bucăţi în percepţia noastră. Desigur, nu putem controla dorinţele, grupurile lor şi combinaţiile, şi, în special, etapele pe care le experimentam. Acesta este motivul pentru care in avansarea noastra trebuie doar să depunem eforturi mai mari faţă de apropierea de Creator, proprietatea dragostei si daruirii, spre unitate.

Evocam Lumina, puterea ei şi manifestarea sa, prin această aspiraţie. Cand ne apropie, trecem prin etapele de revelaţie, de corecţie şi de împlinire în dorintele noastre.

Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala 3/1/2011, Scrieri de Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: