Dezvoltare constantă

Întrebare: Considerând faptul că toată lumea trăieşte în zone diferite, cu ore diferite şi fiecare are constrângeri de timp, există posibilitatea să existe o zi o anumită platformă, în care va fi întotdeauna un seminar, astfel încât oamenii să se conecteze la el atunci când le este convenabil? Sau trebuie ca seminarul să înceapă şi să se termine într-o perioadă specifică?

Răspuns: Cred că toate acestea se pot salva pe un mediu de stocare iar oamenii pot intra prin Internet şi să le studieze într-o formă convenabilă lor: singuri sau în grup.

Desigur, cel mai bine este să se studieze în grup. Cel mai bine este să studiezi când nu ai nicio perturbaţie, etc. Dar în general, asta nu contează. Intri gradual într-o forţă virtuală, pe care încă nu eşti în stare să o percepi. Această muncă este pshilogică.

Baal HaSulam scrie că asta este continuarea psihologiei materialiste, dar această psihologie este  a următorului nostru nivel al dezvoltării, care lucrează cu dorinţe şi intenţii, lucruri cu care lucrează şi psihologia noastră corporală.  Nu este nimic mistic şi misterios aici. Trebuie să dezvoltăm aceste calităţi în noi! Nimic mai mult.

Sunt mulţi oameni în lume, de exemplu beduinii din Israel, care pot simţii natura foarte bine şi sutn în stare să îţi spună ce se întâmplă la 50-100 km depărtare de ei, citind cele mai mici semne: ei nici măcar nu ştiu cum o fac. Simt Pământul sau pot spune ce se întâmplă în lume după comportamentul animalelor.

Am avut şi noi odată aceste sentimente. Dar ele au dispărut pur şi simplu deoarece am încetat să le mai folosim. Iar acum ne dezvoltăm noi simţuri. Atunci când urmezi o şcoală de muzică, începi gradual să îţi dezvolţi o memorie muzicală. Dacă nu dezvolţi aceste lucruri rămâi un amator. Nu poţi dezvolta nimic.

În principal, acest organ rudimentar există în noi. Trebuie pur şi simplu să îl dezvoltăm. Iar Cabala ne spune cum să dezvoltăm percepţia forţei superioare. Ne-am dezvoltat normal în lume, în timp ce nu am avut nevoie de această forţă. Dar acum am atins o starea în care nu mai vedem nicio soluţie. Trebuie să o revelăm.

Imaginaţi-vă cum întregul program al naturii, toate cunoaşterile, toate calităţile, totul trece prin voi, iar voi vedeţi şi simţiţi totul – atunci ce fel de probleme şi crize ar putea fi? In loc să vedeţi toate acestea ca perturbaţii, le vedeţi ca ajutor, contracţiile naşterii, care vă ajută să vă naşteţi. Sunteţi împinşi la nivelul următor. Asta văd eu în lume în loc de criză.

Şi odată ce oamenii văd asta, vor avansa cu bucurie şi gratitudine!

Din lecţia 2 de la  Congresul de la Vilnius 3/24/12

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed