Dobandind Numele Creatorului

Articolul lui Baal HaSulam Invatatura Cabalei si Esenta ei, sectiunea Expresii Spirituale: Spiritualul nu are nicio imagine, deci nu are nicio litera pe care sa o conteplam. Chiar daca declaram, in general, ca este Lumina Simpla, care coboara si se extinde cautatorului, pana cand acesta se imbraca in ea si o dobandeste intr-o cantitate suficienta pentru relevarea Lui, aceasta, de asemenea, este o expresie de imprumut. Asta, deorece tot ce este numit Lumina in lumea spirituala nu este ca lumina soarelului sau a lumanarii.

Pentru o persoana care nu percepe inca spiritualitatea, conceptele spirituale sunt o gramada de cuvinte abstracte. Este ca un copil care nu intelege intelesul cuvintelor si le repeta, pur si simplu, dupa adulti. Si atunci cand ii reprosam, Ce ai facut?, el ne raspunde bucuros, Ce ai facut!

Cu alte cuvinte, nu intelegem fenomenele spirituale pe care cuvintele le reflecta si, ca un copil, repetam cuvintele dupa Cabalisti. Totusi, gradual, trebuie sa le abordam in adevaratul lor inteles si sa simtim ceea ce este ascuns in spatele acestor cuvinte.

Toate conceptele spirituale exprima o dorinta si o senzatie in interiorul dorintei, deoarece nimic altceva nu exista in intreaga realitate. Exista o dorinta (vasul spiritual) si ceva care intra in ea. Impresia dintr-o dorinta se numeste Lumina.

Dorinta este impartita in cinci nivele: Keter, Hochma, Bina, Zeir Anpin, si Malchut. In concordanta, descoperim in dorinte cinci tipuri de Lumina: Nefesh, Ruach, Neshama, Haia, si Iechida. Suma acestor cinci Lumini si cinci dorinte defineste numele Creator, adica cineva care ma influenteaza. Creatorul este Cel care a creat dorinta in mine si mi-a dat ecrane pentru ea. El este Cel care a aranjat totul, maniera in care simt impactul Lui, felul in care o fac. El a facut totul. Tot ce fac eu este sa simt consecintele actiunilor lui.

De aceea, tot ceea ce percep se numeste munca pentru Creator. Il chem dupa numele care este format de suma dorintelor mele si Luminile pe care le simt in ele, asta este, din impresia pe care o primesc. Asa sunt formate cuvintele in spiritualitate.

Trebuie doar sa ne intelegem pe noi insine si apoi il vom descoperi pe Creator in noi. De aceea il numim Bo-reh (Vino si Vezi). Numele Creatorului sunt eu simtind proprietatea Lui de daruire care apare in mine. La inceput, noi, ca si copiii, repetam cuvinte vagi dupa Cabalisti: Keter, Hochma, Bina, AB, SAG si asa mai departe. Eventual, totusi, va trebui sa dobandim intelesul lor si sa incepem sa le simtim.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala, 6.08.10, Invatatura Cabalei si Esenta ei

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: