Dubla viziune progresivă

Când ne uităm la această lume, nu înţelegem legătura dintre noi şi lumea spirituală. Cu alte cuvinte, nu înţelegem legătura dintre situaţia în care ne aflam în prezent şi starea reală în care suntem în legătură şi adeziune cu forţa superioară. Totul depinde de definiţiile corecte, ceea ce înseamnă interpretarea noastră corectă a ceea ce simţim în inimile noastre şi a ceea ce înţelegem în minţile noastre, şi de înţelegerea realitatii in care suntem.

Dacă ne imaginăm realitatea noastră în mod corect şi în mod constant încercam s-o dezvoltam şi s-o stabilizam cât de mult putem, s-o construim şi s-o corectam cu atenţie cat de mult am înţeles, munca noastră va fi mai persistentă şi vom avansa treptat într-o singură direcţie.

Aceasta munca include multe elemente, care în cele din urmă alcătuiesc o singura stare. Pe moment par sa nu aiba legătură între ele, foarte departe unul de altul. Cum putem vedea legătura dintre percepţia realităţii şi dragostea faţă de ceilalţi? Cum putem conecta studiul nostru in înţelepciunea Cabalei cu grupul? Cum putem lega corecţia acestei lumi de ascensiunea noastra pe scara spirituală?

Aceste lucruri par foarte diferite. O persoană presupune ca daca sunt conectati într-un fel, atunci este o conexiune indirectă. Deci, toată munca noastră este de a stabiliza imaginea corecta in interiorul nostru.

În primul rând trebuie să descoperim că percepţia actuală a realităţii este greşita şi sa vedem că este defectuoasă, contrară şi opusa adevaratei realitati şi să încercam in mod constant s-o corectam şi s-o îmbunătăţim. Acesta este modul în care o persoană poate vedea că cele două descrieri pot coexista în ea: imaginea adevarată a realităţii şi sentimentul acestei lumi.

Desigur, este vorba de o dualitate şi de o dubla viziune, dar, treptat, o persoana se obisnuieste cu ea. Aceasta o evocă să se schimbe şi să se îmbunătăţească, astfel încât cele două imagini se vor conecta şi intersecta ca în vizorul unei arme, şi vor forma o imagine.

Acesta este modul în care trebuie să lucram. Nu este simplu, deoarece nu ne putem imagina lumea spirituală, care este în totalitate formata din forţe. Nici noi nu suntem corpuri fizice, ci o forţă sau un atribut, sau o dorinţă şi o minte, calităţi şi esenţe.

Dar trebuie ca cel putin s-o imaginam înauntrul unui câmp de forţă, valuri şi direcţii ale unei forţe care sunt destinate sa fie de la un capăt la altul. Această descriere este, însă, de asemenea incorecta, deoarece lumea spirituala este facuta numai din calitati, si nu din forţele fizice pe care ni le imaginam. Dar aceasta va fi, cel puţin o percepţie avansata.

Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala, 26/04/12  Scrieri ale lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: