Extinderea Perceptiei noastre – Ambele Opusuri pot fi Adevarate

Isac este forta care creste alaturi de Abraham si serveste drept ajutor impotriva lui. Incepem sa descoperim ca spiritualitatea nu este o forta singular, asa cum am crezut odata. Noi nu suntem in masura sa intelegem modul in care doua opinii opuse pot coexista si ambele pot fi adevarate. Nu este inca inteles, ca tocmai in aceasta coliziune si afirmatie, este revelat adevarul. Noi credem ca totul ar trebui sa fie simplu si clar definit.

Cu toate acestea, vom incepe sa ne dam seama, ca lucrurile nu sunt clar transante, cum am perceput initial. Cand vom incepe sa lucram cu calitatea noastra – Isac, si corectand aceasta, vom incepe sa ne dam seama de lucruri care nu sunt la fel de simple, asa cum le-am perceput anterior, exclusiv prin intermediul egoismului nostru. Cu alte cuvinte, tot ceea ce am vazut, prin egoismul nostru a fost dorinta de a ne bucura si o placere opusa dorintei, dar acum vom vedea ca exista o linie de stanga si o linie de dreapta. Mai mult decat atat, ambele pot fi adevarate si corecte, ajutandu-ne sa avansam. Pe de alta parte, ambele se pot contrazice una pe alta, dar, cu toate acestea, ambele au un loc in creatie, pentru ca sunt atat de legate de Creator.

Intr-adevar, atat calitatile Isac, cat si Abraham sunt incluse in noi: una este calitate de primire, prin care persoana ramane o creatura existenta separat de Creator, si deasupra este calitate de daruire, pe care o dobandeste de la Creator. Rezulta ca va exista intotdeauna un conflict interior intre aceste doua forte; in interiorul persoanei. Astfel, numai prin ridicarea la Isac, Abraham ajunge sa inteleaga pozitita sa adevarata cu privire la Creator. De aceea, cuvantul FiulBen, inseamna A intelegeLeavin, care este Bina, o noua treapta.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed