Fa singur o lume diferita

In cele din urma, noi imaginam o realitate pentru noi insine cand Lumina vine in contact cu dorinta de a primi, asemanator cum in lumea noastra, lumina proiecteaza filmul pe ecran. Totusi, spre deosebire de cinema, Lumina Superioara picteaza imaginea nu doar pe ecarnul exterior ci si inauntrul nostru, creand astfel o imagine a realitatii din materia noastra, dorinta de a primi placere.

De aceea vedem o lume vie si creaturi vii „in fata noastra” (in acest fel percepem ceea ce simtim inauntrul nostru) si nu imaginea unei suprafete plane. Imagineaza-ti pentru un moment ca atragi un catelus care alearga in jurul tau. Tu il creezi, nu este o imagine, ci o creatura facuta din carne, sange, oase, care are minte si sentimente pentru ca este in materia ta (dorinta). In mod esential asta este tot ceea ce facem intrucat nu exista nimic altceva decat dorinta si Lumina.

Daca dorinta ta se trezeste, se ridica si ajunge la un minimum de placere de a darui, creaza noi imagini, noi creaturi, impreuna cu Lumina. Te vezi pe tine, din exterior, cum diferitele tale dorinte se schimba in contact cu Lumina care creaza diverse forme de viata. Poti sa iti imaginezi in ce realitate traiesti acum? In fata ochilor tai, lumile se schimba cu intregul lor continut, toate fiind create de tine.

Desigur, esti constient ca inainte si tu ai existat de asemenea intr-o lume creata in materia ta. Deci, apare intrebarea: Eu creez aceste forme, le reinoiesc sau au existat dinainte si abia acum se infatiseaza in aceasta forma, impreuna cu cresterea dorintei mele de urca pe treptele scarii spirituale?

La fiecare grad spriritual intalnesc noi forme, o lume noua. Eu am facut aceasta lume pe care o descopar, sau a existat inaintea mea si eu doar acum o descopar? Raspunsul este ca eu doar o descopar. Dar pentru mine, am creat-o intr-adevar , intrucat pentru mine traieste in dorintele mele.

Din  Kabbalah pentru incepatori, “Perceptia Realitatii” 10/20/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed