Filmul inexistent al realitatii noastre

our

Individul care traieste in propria realitate, poate, brusc sa inceapa sa inteleaga, ca aceasta intreaga realitate se desfasoara pur si simplu in fata lui si ca el nu are absolut nici o libertate de alegere. Este ca si cum el sta intr-o sala si se uita la un film care arata cum el sta intr-o sala si urmareste acel film si asa mai departe, la infinit.

Unde este aici, adevarata realitate? Cu aceasta intrebare incepe cautarea interioara. Aceasta cautare aduce pana la punctul in care incepe sa vada ca ‘acolo’ nu este nimic in afara lui: totul se intampla in interiorul sau; In tot acest timp, corpul si emotiile reflecta aceste imagini interioare pe care el le percepe ca realitate.

Rabash descrie aceasta, in povestea unui surugiu. Surugiul avea o casa, sotie, copii, un cal si o caruta si era foarte fericit cu viata lui. Dintr-odata, el pierde totul: familia, sotia, copiii, si-i moare chiar si calul. In final, de spaima si durere, moare si el.

Ajunge in Rai si pentru ca trecuse prin toate aceste suferinte, sigur ca va fi rasplatit cu un cadou. El primeste chiar mai mult decat si-a dorit: senzatia ca are o casa, sotie, copii, o caruta si mai multi cai! Deci, el isi imagineaza ca, conduce un atelaj cu cai puternici si este plin de succes la locul sau de munca; in concluzie, el se bucura de viata!

Poate ca si noi suntem, de asemenea, intr-o astfel de stare? Cum putem determina acest lucru? Cum putem ‘iesi’ din noi insine si sa vedem ce se intampla cu adevarat? Oare suntem niste somnambuli? Sau poate suntem controlati de niste extraterestri, care ne-au plasat in formaldehida si ruleaza pentru noi un film, in timp ce, in realitate noi suntem acolo, inchisi in sticle si dormim de milioane de ani. Si asta consideram noi a fi lumea noastra ?

Dar exista o metoda care ne permite sa reusim a depasi aceasta intreaga realitate si s-o vedem din perspectiva Fortei Superioare, a Creatorului. E sinonim cu imaginea in care un peste, brusc, incepe sa intrebe: “Cine a schimbat apa in acvariu?”

Si astfel, incepe un alt drum care duce o persoana fata in fata cu Creatorul sau. Acest lucru se intampla atunci cand atingem aceasta metoda si o folosim ca sa accedem spre El.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed