Hollywood-ul Creatorului

Intrebare: Care este diferenta intre  perceptia Zoharului si Talmud Eser Sefirot?

Raspuns: Se foloseste un limbaj diferit. Este imposibil sa intelegi Zoharul, decat daca vezi imaginea corecta in spatele fiecarei expresii pe care o contine, cu imaginea imbracata in dorinta sau intentia ta.

Daca citesc un roman despre descoperirea unui tinut nou,  imi fac deja o imagine in minte despre categoriile stadiilor mineral, vegetal, animal  si uman. In afara acestor categorii imi creez o imagine pe care autorul o descrie, iar imaginile pe care ni le inchipuim sunt asemanatoare.

Pe de alta parte, Zoharul descrie aventuri pe care nu le-am experimentat niciodata intr-o lume necunoscuta noua. Daca nu am aceste forme spirituale (calitati si actiuni) inauntrul meu, atunci nici macar nu stiu ce citesc, ca si cand ar fi scris intr-un limbaj strain mie.

Prin contrast, Talmud Eser Sefirot descrie calitati concrete, actiuni si evenimente, unde exista doar doua forte sau dorinte care lucreaza: „pentru” si „impotriva”. In esenta se vorbeste doar despre doua calitati: daruirea si primirea, care exista si interactioneaza diferit intre ele.Ni le putem imagina ca forte de atractie si respingere, dar si interactiune.

Desigur, este mai simplu si mai putin confuz decat descrierea Zoharului. Talmud Eser Sefirot ne arata constant nevoia de ecran, forta daruirii, in timp ce Zoharul proiecteza imagini ale Lumii Superioare in materia noastra (dorinta).

Ca si cand, undeva departe, ruleaza un film pe care nu-l pot vedea. Pe masura ce incerc sa-l vad, ma intreb: ce instrumente, ce unelte imi lipsesc ca sa pot aduce aceste imagini mai aproape si sa le simt? Aceasta aspiratie evoca influenta acelei imagini departate asupra mea. Daca aspiratia mea este mult amplificata prin mediul (grupul), atunci intr-adevar pot simti aceasta imagine venind mai aproape.

Totusi salvarea vine de la Zohar pentru ca el contine cea mai puternica Lumina care Reformeaza.
Din partea a 3a lectia zilnica de Cabala 10/3/10, Talmud Eser Sefirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: