Imaginatia faciliteaza dezvoltarea

Creatorul ne face sa credem nu numai ca ne percepem pe noi insine din interior, ci si ca in jurul nostru sunt oameni care ne vad si ne analizeaza. Insa asta e o iluzie, o minciuna. Nu exista nimic in afara, ci doar inauntrul nostru. Atunci, de ce avem toate aceste impresii suplimentare, exterioare? Pentru ca, prin ele, Creatorul ne extinde Kelim-urile si ne construieste noul nivel, ridicandu-ne deasupra nivelului insufletit, la nivelul uman, la gradul de “Adam” (in traducere, “asemenea Creatorului”). Toate sunt pentru a ne face asemenea Lui.

Creatorul este in afara noastra, credem noi – iar noi contactam oamenii din afara noastra, comunicam si interactionam cu ei. Ni-L imaginam pe El inaintea noastra, dar mai tarziu, Il transferam inauntru si fuzionam cu El. Atunci, inaintea noastra nu e nimic, caci noi devenim un intreg, impreuna cu El.

Insa intre timp, ni-L imaginam pe El ca fiind in afara noastra. Asta e o aparenta inselatoare, care ne face sa ne privim Kelim-urile ca pe ceva “exterior” si ne permite sa dobandim mai mult Aviut pentru dorinta noastra. Acesta este modul in care ego-ul (dorinta in care ne percepem pe noi in raport cu altii, sau pe altii in raport cu noi) ne ajuta sa atingem calitatea Celui Superior si sa devenim asemenea Lui. Trebuie doar sa mutam aceasta imagine din exterior in interior – si atunci vom fuziona cu El.

Insa dupa sfarsitul corectarii (Gmar Tikun) s-ar putea intampla ceva cu totul diferit. Kabalistii scriu ca sfarsitul corectarii este doar inceputul unei noi stari si ca, prin corectarea dorintelor noastre, vom incepe o noua faza. Timpul ne va arata cum stau lucrurile.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: