In timpul trecerii in Spiritualitate

Vorbind despre actualitatea intelepciunii Kabbalah, ar trebui sa luam in consideratie faptul ca Gilgul, ciclul nostru actual de viata, este departe de primul. Am trecut prin multe cicluri, si nimeni nu stie cu siguranta cite au fost pentru fiecare dintre noi. O sa ne fie revelat pe parcursul drumului, dar, sincer, nu este prea folositor sa revedem incarnarile trecute, din moment ce toate au fost in nivelele de evolutie ale vointei de a se bucura, neanimat, vegetativ, sau animat.

Bazat pe asta, evolutia noastra a continuat. In primul rind, am existat la nivelul neanimat de dezvoltare, urmat de cel vegetativ in care am experimentat realitatea asa cum o fac plantele. Mai departe, fiecare dintre noi a evoluat la nivelul animat, percepind realitatea intr-un mod similar cu animalele.

De aceea, am parcurs mai multe vieti pina cind, asa cum este scris in Copacul Vietii a lui ARI si in Studiul celor Zece Sefirot, Partea 3, a lui Baal HaSulam, de la nivelul animat, prin intermediul maimutelor (un nivel intermediar intre bestie si om) am ajuns in final la nivelul uman in aceasta lume. Umanii sint deasemeni specii animate, dar mult mai avansate decit bestiile.

La nivelul vorbitor al acestei lumi, noi deasemeni a trebuit sa parcurgem multe vieti pina am ajuns in conditia actuala. Acum, in aceasta incarnare, facem un tip de munca speciala cu scopul de a urca la un grad complet nou si sa experimentam o noua realitate spirituala: realitatea Creatorului.

In timpul acestei tranzitii de la un grad la altul si de la un stadiu la altul, sint si etape intermediare. Dupa cum descrie ARI, intre nivelele neanimat si vegetativ, sint coralii care combina caracteristicile ambelor. Intre  nivelele vegetativ si animat, este o creatura intermediara, un mic animal numit „ciinele cimpiei” care traieste sub pamint si se hraneste cu pamint ca si plantele, dar al carui corp se comporta ca al unei bestii. Intre un animal si un uman, exista maimutele, un animal cu caracteristici umane rudimentare.

In prezent, ne aflam intr-o faza de tranzitie intre umanul acestei lumi, care traieste exact ca si celelalte sapte miliarde de oameni, si ceva spiritual. Nu stim inca ce inseamna acest „spiritual”, dar ne aflam intre etape.

Pentru prima oara, in aceste tranzitii pe care trebuie sa le parcurgem de la gradele neanimat la vegetativ, de la vegetativ la animat si de la animat la vorbitor (uman), nefiind constienti de ceea ce ni s-a intimplat si traind ca si oamenii acestei lumi, acum trebuie sa facem tranzitia in mod constient, participind din plin la asta. Noi sintem cei care decidem daca va avea sau nu loc, si in ce maniera. Este doar vointa naostra care poate sa faca asta sa aiba loc.

Aceasta evolutie depinde de noi. Aceasta tranzitie este extrem de unica si nu se aseamana cu celelalte, deoarece este cea care cultiva umanul in noi, un uman identic cu Creatorul.

De aceea, pentru prima oara in istoria noastra, in intreaga noastra evolutie, ne este revelata intelepciunea Kabbalah. Este destinata sa ne acompanieze ca un manual de instructiuni, ca o directiva principala, un cod de legi, o stiinta, cu ajutorul careia putem completa tranzitia. In final, daca nu clarificam asta pentru noi, daca nu dorim si nu studiem, atunci nu vom fi capabili sa o facem.

Acesta este motivul pentru care sintem numiti „Evrei” (“Ivrim,” de la cuvintul ebraic “Laavor,” a trece dincolo) din moment ce trecem dincolo de nivelul uman al acestei lumi, la un nivel uman spiritual, similar cu Adam HaRishon, sau imaginea Primului Om. Cu eoni in urma, se pare ca el s-a sfarimat in bucati, iar acum trebuie sa il reasamblam, unind partile masculine si feminine.

Toate acestea trebuie sa fie implementate, in munca noastra colectiva. Avem toate instrumentele necesare pentru asta, dar depinde de noi sa le clarificam pe toate, sa invatam ce ne lipseste pentru a deveni acest Uman, si sa-l actualizam.
Din Lectia 2, Conventia de la Desertul Arava 12/31/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: