Începem cu urcarea pe inaltimi

Am ajuns la începutul caii către cer, catre corecția completa. Am învățat etapele  lanțului care curge de sus, de la Olam Ein Sof prin toate lumile, adică Ha’alamot (ascunderea), tot mai pregnanta, până când am ajuns la aceasta lume.
Treptat, toata lumina lui Ein Sof și viața sa perfectă si eterna este ascunsa de  noi, și  aceasta exista, astfel încât de aici, de jos, sa începem să urcam din nou.In acest fel vom descoperi forța superioară, cea mai inalta viața spirituală.
Cartea Zohar este la dispoziția noastră, și numai cu ea toti cabaliștii pot conecta speranțele lor de corectare, pentru a fauri un viitor bun pentru noi și pentru întreaga lume.  Cartea Zohar ne da puterea de a ne ridica de la perceptia vietii fizice muritoare la perceptia  existenței veșnice în Olam Ein Sof.Cheia fericiri e într-o singură carte. Puterea unica a Cartii Zohar este capabila să îndepărteze toate piedicile, toate problemele, și sa îndepărteze toata mizeria umană.

Dar nu funcționează la fel ca toate tipurile de binecuvântări, amulete, minuni și misticisme. Aceasta (Cartea Zohar) nu schimba lumea înconjurătoare; mă schimbă pe mine. Sunt schimbat în așa fel încât văd și simt Olam Ein Sof în aceeași realitate care părea  lumea aceasta anterior (intelegerii cartii Zohar).
Devine clar pentru mine că oamenii pe care i-am perceput înainte de ca fiind străini, sunt părți ale sufletului meu și suntem conectați împreună într-un singur suflet. Aceasta e ceea ce văd acum! Suntem conectati intr-un singur suflet și suntem umpluti cu aceeași lumină, eternitate, integritate, aptitudine și înțelegere.

Nici măcar nu găsim soluția la problemele anterioare, ci, mai degrabă, găsim puterea de a ne ridica la o altă dimensiune a vieții. Aceasta se datorează Cartii Zohar.
Pentru a ne împinge spre acest lucru, Lumina ne influenteaza de  sus din ce in ce mai mult. Genele informaționale, Reshimot, în acord cu care ne dezvoltam și ne transformăm, se revelează în noi  din ce in ce mai puternic, ca urmare a influenței în creștere a Luminii. În consecință, ne simțim mai rău și mai rău. După toate acestea, opoziția dintre Lumina și dorințele neamplinite, Reshimot, produc în noi sentimentul de ruptura.

Aici, trebuie să prevenim loviturile cu un remediu, și ni se dă remediul. La urma urmei, am ajuns la înțelepciunea Cabalei nu pentru a evita problemele, ci din cauza suferinței spirituale; din cauza ca nu ne-am simțit împliniți spiritual în viețile noastre. Deci, am fost atrași de înțelepciunea Cabalei. Aceasta nu este similar cu  restul lumii, care nu are nici o perceptie  legată de sensul vieții, nici negativa, nici pozitiva. Întrebarea despre sensul vieții este ascunsa în fiecare om, dar, in exterior, omul pur și simplu consideră că este rău pentru el.
Deci, noi trebuie să răspundem la această invitație, la apelul adresat nouă, și să ne corectam la nivel spiritual, cu valoarea acestei cresteri a starii noastre pe care  trebuie să o atingem. Noi trebuie să ajungem la o stare în care răul nu ne împinge de la spate, prin lovituri. Mai degrabă, ne ridica binele, măreția golului, forța superioară, lumea de sus, starea superioara, care s-a maturizat in noi.Trebuie să ascensionam și sa o apreciem , și avem toate mijloacele necesare pentru acest lucru.
Avem mulți prieteni și grupuri din toate părțile lumii, o organizație internațională, o conexiune bine stabilita între noi. Avem nevoie doar sa jucam acest joc al vietii ca și cum toate viețile noastre ar avea insusirea spirituala a daruirii ,care se opune  Eului nostru natural, ca în cazul în care viețile noastre sunt sfințite de iubire, care este opusa urii. Dacă vom simti așa, vom creste.

Nimic imposibil nu este necesar: nu avem nevoie de nimic pentru a fi buni. Este cunoscut faptul că un singur om nu este în stare să se corecteze. Noi doar trebuie să vrem să fim buni. Aceasta se numește  „o față a monedei”. Lumina adaugă a doua față și consființește corectarea în locul nostru. Lumina face totul conform regulii pe care am gasit-o lucrand cu ea, după cum este scris: „Daca ai lucrat cu ea și nu ai găsit-o, nu ai ajuns la credinta.”
Deci, scopul nostru este sa investim efort, în dorinta conectarii, în a face unitate, și în a lua toate măsurile necesare, precum copiii care se joacă de-a adulții  atrăgând Lumina care Reformeaza, care îi face să crească. De asemenea, dorim să fie plenara relația noastră cu Creatorul, în sens calitativ nou, prin corectarea relației noastre cu fiecare membru, cu grupul și prin intermediul grupului,.
Trebuie măsurate mereu etapele dezvoltării noastre. La început trebuie să simt cu adevarat ca prietenii contează pentru mine, chiar in mod egoist, așa încât să simt în interior că depind de ei și întreaga mea viata viitoare este alături de ei, că sunt conectat la ei și trebuie să fiu in interiorul grupului, imersat si dizolvat in el.
Dacă simt că ma apropii de această stare și încep să simt că sunt mai mult și mai mult dependent de de grup, atunci avansez. Acesta este un semn foarte îmbucurător, care semnalează că Lumina mă influențează cu adevarat.
După aceasta, atunci când mă simt dependent de grup, trebuie să verific dacă sentimentul meu plăcut este conectat la dorinta de a vrea să dau mulțumire Creatorului. Încearcă! Gândul că vreau să fac fericit Creatorul trezește zelul și plăcerea în mine? Dacă acest sentiment există în mine, atunci eu am scopul corect prin intermediul grupului, față de Creator. Acesta este modul în care Lumina Superioara incepe sa construiască drumul ascendent în mine.

Din Lecția 2 de la Convenția Mondiala a Zoharului, Ziua Intai 2/5/14

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: