Inclinatie periculoasa

Extras din convorbirile de la cea de al treilea Forum International al Inteleptilor „Cooperarea in campul constiintei” de la Arosa, Elvetia, in 23 ianuarie 2006:

Toate fortele naturii, exceptand ego-ul uman, sunt in balanta. Toate formeaza un singur sistem de forte ale naturii si numai omul deranjeaza aceasta armonie. Totul in natura este interconectat si aspira catre echilibru in interiorul propriu si cu realitatea inconjuratoare. Violarea acestei similitudini conduce la violarea echilibrului, dincolo de limitele in care organismul incepe sa se dezintegreze. Posibilitatea restaurarii echilibrului este conditia vietii.

Astazi, mass media vorbeste mult despre asta. Totul este bazat pe balansul de forte. Asta ne este clar, dar inca ne lipseste intelegerea completa a importantei participarii noastre in acest proces. Toata natura, la toate nivelele ei de dezvoltare, este intr-un balans foarte fragil. Omul trebuie sa realizeze ca el incalca acest echilibru. Instabilitatea naturala din jurul nostru depinde in totalitate de noi si noi suntem singurul element in creatie care este in afara balantei.

Omul se afla in mijlocul balantei naturale iar fluctuatiile lui se reflecta in intreaga natura. Totul este automat si instinctiv balansat in nivelele mineral, vegetal si viu; in acest fel functioneaza intreaga natura. Sinur omul ridica semn de intrebare. Lui i-a fost data alegerea libera si, regretabil, ea este exercitata egoist; si din pacate noi „inclinam” constant spre negativ.

Aceste greseli, acumulate de-a lungul a mii de ani au dus la scoaterea treptata a naturii din echilibru. Fiecare vorbeste despre asta astazi. Am depasit punctul de la care ne puteam intoarce si de acum incolo nu mai putem face nimic legat de ecologie, de contaminarea oacenelor lumii, efectul de sera, etc. Pe scurt vorbind, „relaxati-va, nu mai aveti nicio sansa”.

In realitate insa, nu asa stau lucrurile. Din contra, Cabala spune ca da, este in puterea noastra. Actuala inclinare a fost cauzata de om. Acest lucru trebuie sa-l intelegem. Chiar si astazi mai sunt unii „intelectuali” care spun ca: „nu are nicio importanta, toate sunt ciclice, procesle in natura se repeta.”

Desigur ca noi nu suntem la o conferinta ecologica si nu luptam pentru protectia mediului. Noi trebuie doar sa intelegem toate aceste actiuni intr-o forma diferita. In acest fel specific ne invata natura sa depasim dezechilibrul si sa intoarcem tendinta in directia opusa.

Pentru ce? Sa existam intr-o lume mai curata? Sa fim in familiile noastre impreuna cu copiii? Sa avem o viata lunga si linistita? Absolut, nu! Noi trebuie sa facem schimbarea pentru cu totul alte motive. Urmeaza sa incepem autocontrolul, influenta noastra asupra naturii, si astfel sa dobandim perceptia exterioara a acesteia sa ne inaltam peste lumea omului catre lumea spirituala, perfecta si eterna.

Din Lectia a doua de la Conventia de la Berlin 1/28/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: