Instrainarea si separarea nu sunt decat o iluzie!

Intrebare: O persoana care stie ca intreaga lume e un sistem unic poate incepe sa se corecteze. Dar cum ramane cu oamenii care nu stiu nimic despre asta si continua sa actioneze incorect in sistem, in dauna celorlalti?
Raspunsul meu: Noi trebuie sa ne continuam eforturile de a le explica, si cu cat vor intelege mai mult de ce e nevoie de actiuni corecte, cu atat va fi mai bine pentru noi toti.
Trebuie sa privesti lumea ca parte din tine, care nu e inca corectata si prin urmare pare straina. Oricum, daca o corectezi, te vei atasa de ea si o vei simti ca parte integranta din tine. Asa are loc revelatia.
Daca intr-adevar simti cat de mult depinzi de altii, atunci, in acelasi timp, vei descoperi ca toti sunt parte din tine, dar in afara controlului tau. Ei sunt precum copiii tai pe care ii simti ca parte inseparabila din tine, chiar daca nu asculta de tine si nu vor sa fie impreuna cu tine.
Astfel se dezvaluie de fapt ca toate sufletele, omenirea intreaga sunt parti ale sufletului tau. Dar esti inselat constient de sentimentul ca ei sunt separati de tine, ca sunt straini. Altfel corectarea ar fi imposibila. Daca pentru inceput, as fi simtit ca lumea intreaga e parte din mine, nu as fi fost in stare sa corectez nimic. Senzatia mea, ca ei sunt straini, ca e o distanta care ne separa, e exact motivul pentru care e usor pentru mine sa ii corectez. Daca as simti aceste parti inauntrul meu, ar fi un lucru groaznic si foarte greu de facut; n-as putea sa ma ating de ele.
De aceea Creatorul „le-a smuls” in afara mea si mi-a dat ocazia sa ma raportez la ele ca la niste straini. Daca doresc sa mi-i apropii si sa primesc o influenta buna ca replica de la ei – asta inseamna ca, deja ii corectez. Aceasta iluzie a separarii intre mine si straini serveste scopului corectarii mele, dar in realitate, sunt partile mele proprii, inseparabile.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed