Intreaga Lume Este O Parte Din Tine

Dorinta de a te bucura este necesara fizic, pentru ca fara ea, ne-ar fi imposibil sa invatam sa daruim. Pot doar sa schimb forma dorintei mele, insamnand ca pot invata sa o folosesc pentru altii in loc s-o folosesc pentru mine.

Apoi voi percepe realitatea diferit – nu in interiorul meu, ci in afara mea. Si apoi voi intelege ca am vazut o lume imaginara in interiorul meu. Ceva era gresit in interiorul meu, facandu-ma sa ma gandesc ca realitatea se divide in mine si in lumea din afara mea. Dar cand am corectat aceasta divizare imaginara a lumii in partile ei componente si le-am pus apoi la un loc, incorporand toate dorintele lumii, care-mi pareau straine, sau ca existau in afara mea, atunci am obtinut o singura dorinta sau kli.

Deci, se dovedeste ca problema cu care ne confruntam este pur psihologica, asa cum Baal HaSulam scria in articolul “Stiinta Kabbalah”. Trebuie sa analizam dorintele noastre si sa vedem cat de eronat ne folosim dorintele, exploatandu-i pe ceilalti. Cand descoperi ca totul in jurul tau este format din propriile dorinte, atunci iti dai seama: pentru ca anume traiesti? Este ca si cum te-ai juca cu fiul tau cel mic, incercand sa-l induci in eroare cu scopul de a profita de el.

Ei bine, in exact acest mod noi ne purtam fata de restul lumii, care ne pare straina datorita fortei de separare. Dar cand adevarul va iesi la iveala, vom vedea o lume diferita.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: