Invatati limbajul Creatorului

Totul vine de la Forta Superioara. Toata aceasta confuzie intre eu si lume este condusa de o singura forta Nu este nimeni in afara de El, si totul se intampla pentru a ma aduce la aceasta revelare.

Fraza Nu este nimeni in afara de El poarta avertismentul ca tot ce ni se intampla este cauzat de o singura forta. Fiecare moment ne rasuceste astfel incat sa incepem sa dezvaluim aceasta forta, fie ca se intampla intr-un mod bun sau nu.

Binele si raul sunt relative. Este posibil ca uneori El sa ne indeparteze de El prin succese si sa ne apropie de El prin suparari. Totusi, daca recunoastem ca asta vine de la El, atunci totul in aceasta viata devine o metoda de a ne conecta cu El.  

Exist eu si lumea din jurul meu care este de fapt, dovada atitudinii Creatorului fata de mine. Trebuie sa il revelez pe El folosind aceasta lume incepand un dialog cu El. Insa, inainte de a incepe sa Il inteleg, El va continua sa ma influenteze din afara. El imi vorbeste prin limbajul daruirii, insa eu sunt inca in interior si deci pot vorbi doar in limbajul primirii.

Sunt legat in ego-ul meu. Chiar daca lumea din jurul meu reprezinta Lumina, nu am nici o idee despre asta si continui sa o accept in felul in care egoismul meu ma determina. Daca reusesc sa ma schimb, voi realiza ca aceasta lume este Lumea Infinitatii. Totul depinde de observator (vezi articolul lui Baal HaSulam, Ascunderea si Revelarea Creatorului ).

In jurul meu vad o lume teribila pentru ca eu sunt teribil, insa daca eu ma transform voi vedea ca este perfecta si eterna. Multi Cabalsiti care au reusit sa isi corecteze perceptia prin alterarea proprietatilor lor de primire in daruire ne povestesc despre asta.

Nu pot trata cum trebuie aceasta lume in felul in care o vad, pentru ca o vad prin proprietatile mele false. In acelasi timp, imi pot schimba proprietatile si atinge daruirea dincolo de ego-ul meu. Atunci, voi vedea totul diferit. Lumea va fi diferita prin noile proprietati pe care le voi obtine.

Aceasta se numeste o noua perceptie a realitatiii. Lumea nu este o imagine permanenta; totul depinde de observator. Se spune ca toti evalueaza lumea in functie de gradul erorilor lor. Aceasta lume serveste pur si simplu ca ambalaj pentru lumea reala, desi este tot ceea ce pot sesiza in acest moment. Mai tarziu, voi descoperi ca este un spatiu plin de daruire si iubire si voi vedea acestea la fel de clar cum astazi vad realitatea curenta.

Tot ce trebuie sa fac este sa imi schimb proprietatile de primire in daruire. Astfel, voi percepe urmataoarea lume. Cum fac asta? Pentru aceasta, avem profesori, grupul,  si cartile.

Din partea 2 Lectia zilnica de Cabala 22.09.2010, Baal HaSulam, Scrisoarea 51

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: