Istoria A Luat Sfarsit

Cabala vorbeste despre dorinta. Nu exista timp, miscare, sau spatiu, ci doar o stare de a fi. Atunci cum ramane cu trecutul si viitorul? Si cum ramane cu lumile spirituale? Nu le simt.

Deci nu exista alte stari ale existentei in afara cele actuale, in afara lumii noastre? Nu stiu pentru ca nu le-am experimentat. Nu am senzatii sau Reshimot de aici. Nu le pot atinge acum si sa confirm autenticitatea lor.

O persoana judeca totul in functe de ceea ce vede. Nu este doar o axioma, ci rezultatul a ceea ce simte dorinta atunci cand s-a dezvoltat la nivelul in care este constienta si intelege ce simte. Altfel devenim detasati de realitate si incepem sa fantazam.

Nu eu vorbesc despre dimensiunile mai inalte spirituale. Cunosc asta de la Cabalistii, in care am incredere. Eu consider adevarate cuvintele lor atunci cand ei imi spun ca este posibila existenta in diferite stari. „Aspira la ele, ridica-te la ele” imi spun Cabalistii. „Acestea sunt mai bune decat ce simti acum”. Atunci ma misc de la o stare la urmatoarea, fata de dorinta mea, prin corectare si imbunatatire. Prin dezvaluirea sa ca daruire, eu revelez in ea noi stari.

Astazi, toata umanitatea parcurge aceasta axa verticala pentru a se muta de jos, sus. Am parcurs axa orizontala a istoriei si nu mai inaintam pe ea. De acum inainte, calea noastra este in sus.

Din partea 5  Lectia Zilnica de Cabala 6/21/11, “Matan Torah (Daruirea Torei)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: