Lumea Spirituala – Lumea Calitatilor

Creatorul nu este o personalitate. Este interzis sa ne imaginam ceva din lumea nemateriala. Este o lume a calitatilor, nici macar a fortelor care se afla in intelegerea noastra curenta a lumii.

Astazi, atunci cand ne gandim la o forta, ne imaginam forte fizice. Si pentru moment, nu discut asta. Eu nu vreau sa corectez acest grad al relatiei cu spiritualitatea pentru ca cel putin aceasta ne da o anumita senzatie a campului.

Noi concepem un camp, intensitatea sa, si cresterea si descresterea fortelor sale proportional cu patratul distantei. In acest mod se extind campurile fizice. Acest lucru ne da posibilitatea de a actiona cu ceva care exista in jurul nostru in natura si tehnologie. Prin urmare pentru moment ne putem imagina fortele spirituale si campul spiritual in acest fel.

Insa in general, capmul spiritual este o calitate, o proprietate. Nu este nici macar o forta.

Insa, noi spunem ca „forta de primire”, „forta daruirii”, „coliziunea”, „unirea in timpul lovirii”, etc. Cu alte cuvinte, noi vorbim despre forte. Insa apoi, noi vom simti ca exista pur si simplu doua proprietati care interactioneaza una cu alta in acest mod: proprietatea Creatorului si forta opusa Lui, proprietatea creaturii pe care El a creat-o. Ele interactioneaza astfel incat, intre ei, intre aceste doua proprietati, va aparea omul, constiinta. Constiinta- iata ce este omul.

Si cand este vorba despre lumea noastra, orice fizician in fizica cuantica va va spune ca nu exista materie, nu exista nici macar particule elementare. Totul este neclar, se transforma intr-un nor, se imprastie, si dispare. Nu exista nici un punct, nici forte, nimic, doar nori nebulosi in locul a ceea ce anterior pareau a fi particule care existau peste tot. Adica, fizicienii, se apropie de garnitele lumii fizice.

De aceea este imposibil sa vorbim despre ceva simbolic. Dimpotriva, noi vom ajunge la momentul in care tot ce am dobandit anterior, ceea ce numim spiritual, adica deasupra-egoismului, nu va fi simbolic, ci calitativ.

De exemplu, un caine vede lumea ca fragmente olfactive. Si noi vom percepe lumea nu ca figuri si imagini, ci in forma diferitelor calitati: egoism marit, egoism scazut,  daruire mai mare, sau mai scazuta, interactiune in timpul lovirii, patrundere, etc. Doar calitati! Aceasta este lumea superioara. Si noi ne vom percepe de asemenea in forma calitatilor.

Chiar si astazi noi am vrea sa vedem esenta omului si nu corpul sau.

Din Progarmul TV “Bazele Societatii Integrale” 08/04/2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: