Matricea realitatii noastre

Pentru ca Stiinta Kabbalah vorbeste numai despre ceea ce exista in interiorul nostru, aceasta este numita Tora Interioara, Intelepciune Interioara. In realitate, trupurile noastre si toata aceasta materie nu exista. Prin urmare, aceasta lume este numita – lume imaginara. De indata ce vom incepe sa percepem realitatea in mod corect, vom incepe sa simtim ca toate acestea nu exista decat in dorinta. Dorinta noastra ne ofera diferite niveluri de senzatie ale acestei existente, ca natura neinsufletita, plante, animale si fiinte umane. Cu toate acestea, toate sunt, de fapt, fenomene diferite in  interiorul dorintei.

Trebuie sa ne dam seama ca traim intr-o matrice de senzatie, in care tot ceea ce exista este in exclusivitate in senzatia noastra. Acest lucru inseamna ca exista dorinta de a primi placere, care percepe fenomenele care apar in ea. Prin urmare, este important pentru noi sa nu uitam acest lucru, deoarece aceasta abordare asupra perceptiei realitatii, ca “totul depinde de mine, mai degraba, decat de ceea ce este in afara”, ne conduce la corectarea noastra interioara.

Ne percepem pe noi insine in dorintele noastre pe fundalul alb al Luminii Superioare. Totul este pe fundalul Luminii Superioare. Lumea Infinitului este doar Lumina alba Superioara. Ne vom vedea pe noi insine, cand vom ajunge la aceeasi stare, perceptie, realitate si calitati, ca Lumina.

Intre timp, cele 125 de grade, prin care am coborat din aceasta stare sunt grade de distantare mai mare si mai mare de Lumina alba, pe fondul prin care ne vedem pe noi insine. Prin urmare, tot ceea ce vedem in jurul nostru este dorinta noastra care include nivelurile neanimat, vegetativ, animat si uman. Acestea sunt cele 4 niveluri de Aviut (grosimea dorintei), in toate formele sale interioare diverse, si care sunt masurile de diferenta ale noastre fata de Lumina alba.

Aceste imagini sunt, de fapt, realitatea noastra, care ni se prezinta sub forma acestei lumi. Astfel, efortul nostru constant de a dezvalui realitatea adevarata, de a ne uni cu adevarata imagine a realitatii ne obliga sa ne corectam si sa ne perfectionam pe noi insine si, in acest sens sa vedem ca toti suntem conectati impreuna.

Cu cat mai mult ne unim unii cu altii si aderam la Lumina alba, cu atat avansam spre viata noastra vesnica si perfecta in Lumea Infinitului. Si toate aceste fenomene pe care le vedem si percepem ca exterioare vor trece ca un vis. In realitate, traim doar in interiorul Luminii albe.

Acest punct fundamental al Stiintei Kabbalah este extrem de important, deoarece separa Stiinta Kabbalah de toate invataturile filosofice, religii, credinte si alte metode variate. Stiinta Kabbalah spune ca persoana trebuie sa corecteze numai dorinta sa, pentru a o face similara cu Lumina alba. Actiunile fizice externe nu au nimic de a face cu ea.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: