Mediul inconjurator in locul Creatorului

Noi nu putem spune nimic despre Creator asa cum este, dar cabalistii care L-au atins spun ca “ Nu exista nimeni in afara de EL, care este bun ce face bine “  si de aceea nu este nici o schimbare in atitudinea Lui fata de noi. Cu alte cuvinte ei au ajuns la atingerea fortei superioare care contine totul.

De aceea, intreaga noastra cale este la fel. Iar astazi, noi nu simtim nimic decat lumea noastra, noi avem nevoie sa intelegem ca acum ne-a fost dat  un instrument pentru a-L atinge. Chiar si acum il simtim pe Creator dar, numai in raport cu actualele noastre organe de perceptie!

Perceptia noastra actuala este opusa  celei autentice din moment ce noi nu il percepem pe Creator asa cum este EL, in proprietatile Sale, chiar si in cel mai mic grad, ci este perceput in coruptie,cu  organe stricate de perceptie.Dar oricum cand ne corectam dorintele, organele de perceptie, atunci descoperim foarta superioara, Creatorul, din ce in ce mai mult, pana cand IL dezvaluim complet in forma Sa reala.

In afara de gradul “ acestei lumi “  adica ceea ce simtim in starea initiala, noi nu suntem capabili sa atingem nimic fara sa obtinem echivalenta de forma cu Creatorul, fara sa ne egalizam proprietatile. Vasul rupt trebuie sa se corecteze pe sine dobandind forma Creatorului si aducandu-se cat mai aproape de EL.

Proprietatea Creatorului este daruire si iubire. De aceea, ne este data o sansa de Sus sa lucram in grup, si in relatiile noastre dobandim echivalenta cu Creatorul. Grupul trebuie sa fie perceput de fiecare precum Creatorul in relatie cu sine insusi.

Atitudinea indreptata spre prieteni ar trebui sa fie tratata ca atitudine fata de Creator. Si atunci desi Creatorul este ascuns, noi vom fi capabili sa IL atingem prin actiunile Sale si sa continuam sa ne apropiem de EL, mediul corect realizandu-se in fata noastra, unde cineva aspira/tanjeste pentru Creator in locul lui.

Sa stii ca inselandu-ti prietenul,il inseli pe Creator, tratandu-ti prietenul rau, tu il tratezi  pe Creator in acelasi mod! Aceasta este ordinea muncii noastre. De aceea cand in interiorul grupului raul si ura se dezvaluie, aceasta este revelarea stari stricate, si noi intelegem ca noi suntem stricati si opusi Creatorului.

O asemenea stare stricata, ura/repulsia, este privita ca “ lumea aceasta.” Si anterior acesteia  este doar existenta animala. Gradul uman incepe cu revelatia urii.

Daca o persoana realizeaza aceea ca trebuie sa se corecteze pe sine, dorintele in care respectivul incepe perceperea Creatorului, aceasta este o oportunitate sa o faca in grup, sa atinga Creatorul prin actiunile sale: sa inceapa sa IL cunoasca chiar si mai mult, sa IL simta in gradul de a fi reformat/indreptat.

Noi trebuie sa mergem constant de-a lungul acestei linii unde Israel ( o persoana care tinteste direct la Creator ), Torah ( Lumina care Reformeaza), si Creatorul se unifica intr-un singur intreg. O persoana se calibreaza pe sine grupului  iar in el il reveleaza pe Creator.

Grupul devine un vas spiritual pentru revelarea Creatorului. Daca o persoana se raporteaza la prieteni cu daruire, el va descoperi forta daruirii care completeaza relatiile lui, care sunt privite precum Creatorul. Din acest motiv Creatorul este numit Boreh, “ vino si vezi “ ( Bo si Reh ), deoarece EL este atins prin actiunile Sale.

Din partea intai a Lectiei Zilnice de Kabbalah 4/8/2011, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: