Midrash Rabba înainte deTora

Midrash Rabba, Parshat Balak: Balak ar fi putut fi mai bun decât alţii, creând o pasăre magică. Numele sau, Balak ben Tsipor (pasăre), indică faptul că ar putea prezice viitorul cu ajutorul unei păsări magice.

Midrash Rabba este o carte ce a fost scrisă în timpul în care fost scrisă și Tora, și chiar poate a fost scrisă înaintea Torei. Uneori, o asociem chiar cu timpurile tatălui nostru Avraam, vremuri premergătoare apariției Torei. Asta deoarece tot ce este scris acolo este scris după aceea în Tora, separat de 600 -700 ani.

Așadar, din punct de vedere istoric, Midrash Rabba, nu este mai puțin importantă decât Tora. Explicațiile din ea sunt foarte vaste și profunde, intrând în tot felul de nișe diferite ale drumului de dezvoltare spirituală ale unei persoane.

Atunci când o persoană se dezvoltă spiritual, trece prin aceste nișe, le înțelege, dar nu persistă în ele. Într-adevăr, oricine se poate adânci în ele că urmare a dezvoltării personale.

Dar sunt suflete atât de cuprinzătoare încât acestea intră în toate aceste stări și le pot descrie.

Trebuie înțeles că este vorba doar despre forțele naturii, despre forțele omului, cele prin care trece el prin intermediul sistemelor de dreaptă și de stânga, un sistem alimentându-l pe celălalt.

Egoismul nu poate există fără altruism și altruismul fără egoism. Așadar, într-o persoană există exclusiv numai egoism, și numai desupra lui se construiește altruismul, pentru că el transformă ego-ul şi îl afundă în în altruism..

Din emisiunea de pe Kab TV „Secretele Cărţii Eterne” din 08.07.2015

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: