Multe Drumuri Duc La Creator

Omul simte dorintele care apar in el, iarin functie de ele percepe realitatea, o simte si traieste in ea. Perceptia lumii depinde de datele informationale (Reshimot) revelate in persoana si de aceea oamenii nu se inteleg unii pe altii. Intr-adevar, fiecare persoana simte, vede, percepe si interpreteaza ce se intampla in functie de propriile nevoi.

In afara de asta, nu exista doua momente similare, deoarece in noi apar tot timpul dorintenoi  si in acord cu ele si ganduri. Asta inseamna ca perceptia realitatii se schimba in mod constant: O persoana nu este niciodata aceeasi. Putem intelege astfel ca nu putem sa ne judecam pe noi insine in propriile noastre stari, cu atat mai mult pe altii.

Asta pentru ca fiecare persoana este controlata de dorintele care se trezesc in ea la un anumit moment. Singura decizie este de a invata sa tindem catre comuniune si unitate, deasupra tuturor acestor dorinte. Si daca toti suntem conectati reciproc, atunci putem ajunge la „numitorul comun” , care este numit centrul grupului, unitatea, punctul de conexiune, Malchut, colectia tuturor sufletelor, care tanjesc dupa Creator (Knesset Israel).

Este imposibil sa judecam calitatile si perceptiile particulare ale fiecarei persoane la un moment dat deoarece acestea sunt predeterminate de sus. Exista oameni care vin sa studieze pentru ca vor sa primeasca cunoastere si memoreaza automat ce este scris. Sunt si aceia care cauta noi perceptii, posibilitati de a descoperi Lumina superioara, ingerii si spirite.

Exista oameni care prin natura lor se afla mai aproape de aceasta metoda si instinctiv doresc unitatea, in timp ce altii, dupa ce au studiat toate articolele despre grup, nu inteleg cu toate acestea ca se refera la ei si ca trebuie sa realizeze ei insisi aceste lucruri. In mod alternativ, sunt de acord sa le realizeze, insa in exterior, cum ar fi ritualurile religioase, in loc sa isi cerceteze propriile inimi.

Toti oamenii sunt diferiti si din acest motiv nu putem judeca o persoana. Comportamentul sau izvoraste din radacina sufletului sau si exista multe cai ce conduc la Creator. De aceea este necesara doar nazuinta pentru ca fiecare persoana sa beneficieze de maxima influenta a mediului corect, care il va ajuta sa se deplaseze pe calea sa in ritmul sau, si ce trebuie se va intampla.

Noi trebuie sa fim mai rabdatori si toleranti cu ceilalti cu privire la lucrurile pe care trebuie sa le facem pentru dezvoltarea spirituala. Pentru ca fiecare persoana poseda libertatea vointei doar daca se alatura mediului corect. Si acest lucru depinde de ce Reshimot va fi revelat in ei si ce fel de lumina le va influenta. Si ritmul si ordinea care faciliteaza inaintarea spre alaturarea la grup sunt diferite de la o persoana la alta.

Exista oameni, care asimileaza aceste principii foarte repede si sunt pregatiti pentru unitate. Insa, poate pentru ca au o dorinta slaba, care nu cuprinde valoarea unitatii pentru ei. In timp ce in altii poate exista o dorinta mare si rigida, si de aceea este foarte dificil pentru ei sa accepte ca scopul spiritual este revelat in interiorul unitatii cu ceilalti.

Ei nu sunt capabili sa acorde importanta comunului si de aceea ei avanseaza in alt mod, cel mai mult pe intuneric, in ascundere, cu mari dificultati. Insa, la un anumit moment are loc un salt inainte.

Din pregatirea pentru Lectia Zilnica de Cabala 23/05/2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: