Natura este cel mai iscusit politician

Totul a inceput cand dorinta noastra de a primi pe care Creatorul a creat-o a fost zguduita si a devenit egoista, iar partile sale s-au distantat una de alta. Am inceput sa simtim ca existam in interiorul egoismului sau, fiecare individual.

In felul acesta am evoluat de la zero absolut si am trecut prin stadiile de dezvoltare mineral, vegetal, animal, pe care le-am dezvoltat in mod instinctiv. La sfarsit am ajuns la al patrulea stadiu de dezvoltare al dorintei, cand deja trebuie sa  ne dezvoltam constient. Lumea aceasta intra acum intr-un nou stadiu .

Acest proces a inceput de fapt acum mult timp, incepand cu primul om (Adam HaRishon), de la vechiul Babel si s-a dezvoltat treptat, facand un salt pana in vremea lui ARI. In tot acest timp dorinta noastra s-a conectat mai strans, iar datorita acestei conectari noi si mai complexe creaturi si forme ale stadiilor mineral, vegetal si animal au devenit fiinte. Plusul s-a conectat cu minusul  si influenta reciproca intre ele a generat creaturi de la amiba la o multitudine de diferite animale.

Cu cat s-au unit mai mult partile separate  una cu cealalta si au marit cooperarea dintre ele, cu atat mai mult evolutia a avansat. In primul stadiu al conectarii, conectarea a avut loc instinctiv, sub presiunea naturii, care a impins mai departe evolutia. Astfel evolutia a ajuns la nivelul omului, unde conectarile instinctive ale anumitor forme sociale incep: familii, triburi, orase, state. Astazi lumea intreaga este conectata. Asadar se obesrva o tendinta clara inspre conectare.

La fel, dorinta egoista a omului a devenit si ea mai complexa si sofisticata. La inceput a fost compusa din mai multe dorinte diferite, dar apoi dorintele diferite s-au conectat mai strans si au intrat una in alta. In fruntea stiintei clasice cu diferentierea sa clara intre discipline, are loc sinergia intre diferite arii ale stiintei . Astfel, toate acele legi ale fizicii, chimiei, biologiei se alatura si treptat incep sa formeaze o imagine a naturii.

Gandurile si dorintele noastre devin interconectate si incorporate una in alt, si multumita acestui lucru cunoastem lumea mai profound. dar adevarul este ca acesta lumen nu exista – suntem intr-un ocean de Lumina! Dar cu cat dorinta mea devine mai complexa, cu atat mai mult simt ca lumea mi se arata asa cum este. Este ca si cum exista toti oamenii acestia in jurul meu, cand de fapt ei sunt parte a propriilor mele dorinte. Acum ei doar par a fi straini mie, dar cand ne conectam devenim “un om cu o singura inima”.

Singura intentie a naturii, fie natura inconjuratoare, fie cea interioara, in om si in intelegerea sa, este directa si strans legata intr-o conectare crescatoare a dorintelor  de a primi. Suntem intr-un constant proces de conectare, dar astazi am intrat intr-o era cand aspiratia trebuie sa ne fie cunoscuta si inteleasa. Natura este la urma, al patrulea nivel al dezvoltarii, si ne obliga sa ii cunoastem tendintele si sa o sprijinim. Trebuie sa o explicam, sa fim de accord cu ea si sa o urmam.

Nu putem continua sa ne dezvoltam instinctiv ca si in trecut, cand natura ne-a dezvoltat dorinta si ne-a impins catre anumite actiuni. Ne-a trimis sa descoperim America si ne-a incurajat sa facem diverse alte lucruri. Ne-am supus dorintelor noastre, am inventat, am construit.

Dar nu este cazul acum. Astazi ai sansa: Vrei sa o faci sau nu, ti se pare important sau nu? Daca nu ti se pare important, natura incepe sa te invete indirect in asa fel incat sa nu te priveze de liberul arbitru. Asemenea unui copil care refuza sa isi asculte parintii, iar ei trebuie sa aranjeze  in asa fel lucrurile  incat copilul sa vina singur la ei si sa ceara ajutor. In felul acesta natura se joaca cu noi, la fel ca si cu un copil, ca sa nu ne priveze de trezire, de intelegere si de accept.

Natura ne preseaza, ne impinge inainte si ne arata directia corecta. Totusi nu ne obliga sa avansam. Natura este un politician iscusit, de la care putem invata multe lucruri.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala 10/10/2011, Shamati 85

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: