Natura treptelor spirituale

La inceput de drum de-a lungul a miilor de ani conform timpului din lumea noastra corporala, am evoluat fiind influentati de Reshimot (genele spirituale), care ne-au trezit si ne forteaza sa le constientizam.

In ceea ce priveste natura, apartinem unui stadiu privit ca „lumea aceasta” si trebuie sa trecem prin acest grad. Cu fiecare noua reincarnare, o alta si mai mare dorinta de a ne bucura se trezeste in noi, care este Reshimo mai exaltat, pe care se presupune ca trebuie  sa il actualizam in timp ce asteptam sa se implineasca.

Cand toate genele informationale (Reshimo) care apartin de partea de drum numit „aceasta lume” expira, incepem sa exeprimentam un alt tip de Reshimo. Primul astfel de Reshimo este numit “punctul din inima”.

In acest punct se presupune ca realizam aceste Reshimo, bazat pe noile conditii, noul model: nu conform dorintei de a ne bucura de aceasta lume, ci conform dorintei de a darui, care nu se trezeste in oameni. In acest fel, noi avansam, intotdeauna impotriva dorintei noastre, sub presiunea genelor (Reshimo) care se trezesc in noi.

Omul nu poate face nimic altceva decat sufletul sau ii cere intrucat Reshimo al sau este pre-programat cu tot ceea ce se va intampla. In ceea ce ne priveste, suntem doar dorinta care este guvernata in totalitate de aceste gene (Reshimot),  si asemenator unui computer cu software si baza de date.

Dar natura pasilor spirituali in noi ramane constanta. Dorinta noastra de a ne bucura este impartita in 125 parti sau grade pe care urcam. Si pana cand terminam de corectat fiecare parte a dorintei de a ne bucura, facand toate transformarile necesare la un anumit grad, este imposibil sa avansezi la urmatoarea treapta.

Natura treptelor spiritule este o lege stricta, si nu exista smecherii care ne-ar putea ajuta sa scapam si sa ne ascundem de ea sau sa o impartim in perioade. Totul depinde doar de cat de dornici suntem sa ii cunoastem conditiile.
Din partea a 4a aLectiei zilnice de Cabala 1/20/2011, “Calitatea intelepcinii ascunse – in General”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed