Nu-ti face griji dacă esti un începător – Cabala este simpla

O persoană care începe sa studieze ştiinţa Cabalei descoperă că noţiunile sale anterioare sunt departe de realitate. „Corp”, „suflet”, şi alte noţiuni familiare dobândesc un sens complet diferit.

Ştiinţa Cabalei organizează totul foarte simplu, practic, nelăsându-vă nici o şansă de a deveni confuzi. Există o dorinţă de plăcere, în interiorul căreia diferite forme de a darui pot fi percepute. Şi acesta este singurul lucru care se intampla in realitatea noastra.

În funcţie de nivelul de daruire la care te afli, aceasta este realitatea pe care o simti. Puteţi simţi realitatea la nivel zero, cu alte cuvinte, puteţi trăi în lumea noastră în care gradul de a darui este egal cu zero. Suntem in partea foarte joasa, dar chiar şi aici există patru nivele de dezvoltare: minerala, vegetativa , animala şi umana.

Apoi, pe măsură ce urci cele 125 niveluri pe scara spirituala, vei atinge gradul de daruire, sau cu alte cuvinte, Creatorul. La sfârşitul celui  de-al 125 -lea nivel vei ajunge la 100% daruire.

Este vorba de echivalenta de forma sau modul în care creatia dobândeşte o formă de a darui deasupra dorinţei de plăcere. Trebuie să urci constant, in dorinta de a primi pentru a dobândi forma dorintei de daruire peste ea. Forma de a darui ce o imbraci peste dorinta de primire te aduce la gradul de daruire pentru că ai actualizat acest lucru la o măsură specifică. Acesta este modul în care te faci similar şi egal cu Creatorul, devenind om (Adam).

În esenţă, acest lucru este foarte simplu: Trebuie doar să combini cele două calităţi în mod corect, ascendent pe o scară inclinata care este construita de două forţe sau două linii: dreapta şi stânga. Astfel, incepatorii  primesc explicaţii clare. De fapt, Cabaliştii nu fac o distincţie între lumi. totul depinde de persoana: Dezvolta-ti capacitatea pentru forma de daruire si vei vedea mai mult decât acum.

Din partea a 4-a Lecţiei zilnice de Cabala 1/6/11, „Intelepciunea Cabalei şi Filosofia”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: