O adiție a realitații

Realitatea noastra este una, iar totul depinde de persoana care percepe sau reveleaza realitatea. La inceput revelam doar o mica parte a realitatii, aceasta lume. Apoi, dupa cum vasele noastre se maresc si senzitivitatea noastra creste, simtim o realitate care creste, mai complexa si mai bogata, numita Lumea Superioara.

Cum ne putem ridica la perceptia realitatii superioare? La urma urmei, noi intotdeauna vorbim nu doar despre asta, ci despre persoana care o primeste, simte, reveleaza si atinge. Deci, cum ne putem ridica de la nivelul unei persoane odinare la stadiul unei persoane cu atingere?

Diferenta dintre cele doua se afla in cat de sensibili sunt ei la realitatea lor. Daca o percepem doar prin mijloacele vaselor, calitatilor, si simtim ca ne-am nascut cu asta, atunci traim doar in lumea noastra, si percepem existenta noastra  in interiorul ei. Cu toate acestea, daca dezvoltam in interiorul nostru un receptor aditional, simtim o „ realitate adiționala.”

Cabalistii spun ca putem simti aceasta adiție daca incepem sa tratam realitatea noastra cu mai multa precizie, intr-o maniera speciala. Aceasta este o atitudine speciala – esentiala, realizarea importantei si respectului pentru calitatea daruirii care exista in realitatea superioara.

Si asta inseamna ca ar trebui sa ne pese doar despre un singur lucru: cum sa incepem sa respectam calitatea daruirii, cum sa ii crestem importanta in ochii nostri? Din acest motiv cabalistii scriu articole, carti, scrisori pentru noi, dându-ne diferite exercitii si explicandu-ne cum ar trebui sa ne unim astfel incat, prin virtutea diverselor eforturi, realitatea superioara, insemnand  calitatea daruirii, va deveni foarte importanta pentru noi.

Insa, nici chiar acesta nu este obiectivul principal, ca noi sa observam importanta in Sursa acestei calitati, Forta Superioara, Creatorul, Radacina. Cand o persoana ataseaza importanta Radacinii, incepe sa simta noi fenomene. Apoi ea intelege istoria sa, ce i s-a petrecut inainte.

Se dovedeste ca pe parcursul intregii sale vietii, in fiecare moment Creatorul a construit acest proces pentru el si persoana intotdeauna a avansat catre atingerea spirituala, catre dezvoltarea de noi senzatii. Acesta a fost singurul lucru pe care l-a facut, desi nu a stiut despre el.

Iar acum in momentul prezent, trebuie sa inteleg ca pana in acest punct totul a fost sustinut de Creator, si trebuie sa ii fiu recunoscator pentru desfasurarea  adecvata si impulsul de a avansa. Dar de acum inainte totul depinde de mine.

Stim ca aspiram corect catre dezvoltare cand vedem in trecut ca in mod constant Creatorul ne-a impins in directia corecta. Iar acum in fiecare moment suntem in starea de a alege.

Lectia 5 de la Conventia Arvut Arava din 24/02/2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: