O chestiune de viata si de moarte

Stiinta Kabbalah imi spune ca realitatea nu exista in afara mea.

Toata realitatea exista in interiorul persoanei care o observa si o simte. In afara mea nu exista nimic. Problema este ca noi nu suntem obisnuiti cu aceasta perceptie a realitatii.

Sunt nascut sa percep realitatea prin intermediul celor cinci simturi ale corpului meu. Acest lucru este foarte limitativ si este greu sa ma refer la o lume diferita.

Cand incep sa realizez ca realitatea mea depinde de calitatile din mine, atunci ma obliga sa le examinez si sa determin ce ar trebui sa fie. Imi dau seama ca trebuie sa le corectez, in scopul de a crea o adevarata, neschimbatoare, eterna realitate, in interiorul meu. Aceasta este realitatea adevarata, dar eu trebuie sa traiesc intr-o stare diferita, in niveluri diferite, de realitate falsa, inainte de a putea ajunge la ea.

Kabalistii ne spun cum sa realizam o perceptie fidela a realitatii. Ei imi spun ca eu sunt cel care determina viata mea proprie. Daca as incepe sa privesc viata, in functie de perceptia ca “totul exista in mine”, atunci as putea plasa intreaga lume exterioara, in mine.

Apoi, eu niciodata nu voi muri, pentru ca intreaga lume va ramane in mine si voi continua sa exist in interiorul acesteia.

Deci, perceptia realitatii, care prima data ni se pare o filosofie abstracta, ceva virtual si ireal, devine o chestiune a “vietii si mortii noastre”. Daca as putea schimba calitatile mele, perceptia mea, tot ce in prezent vad si simt ca existand in afara mea, atunci incep sa percep si sa simt lumea ca fenomene in interiorul meu, calitatea mea neschimbatoare, eterna, existenta perfecta, si unde nimic nu se schimba, dispare, sau piere. Prin schimbarea perceptiei mele asupra realitatii, din extern in intern, prin plasarea acesteia in mine, eu urc 125 de grade de perceptie a realitatii, si ajung la o stare de conexiune completa cu eternitatea, pentru ca percep totul, in mine.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: