O joaca a imaginatiei mele

Intrebare: Am auzit ca ati spus de nenumarate ori ca tot ce imi aduce greutati, ma jigneste sau ma raneste imi este necesar. Cum incep sa simt si sa inteleg asta ?

Raspuns: Cand o realitate adevarata incepe sa imi fie revelata, realizez ca percep totul in interior, si ca nu exista nimic in afara. Notiunea de “in afara mea” nu exista deloc, deoarece totul se intampla in senzatiile mele, in perceptia mea. Si o realitate aparenta pe care o observ frecvent: spatiozitatea acestei lumi, Universul fara sfarsit, Pamantul si numeroasele sale detalii, toate le percep in interior. Totusi, pe masura ce imi corectez dorinta egoista, intregul tablou se schimba.

De aceea, nu simtim asta in lumea noastra pentru ca noi percepem realitatea in dorinta care nu se schimba calitativ ea doar devine mai mare sau mai mica. Totusi, daca transformam principala sa calitate, absorbtia in sine, in daruire, am putea simti perceptiile anterioare din exterior si am putea judeca in mod corect ceea ce se intampla.

Nu este simplu. Este greu sa o apuci si imposibil de simtit. Schimbarea se intampla dintr-o data, si doar datorita Luminii Superioare care picatura cu picatura actioneaza asupra noastra.

In completare la calitatile lui sau ale ei (Kelim), persoana obtine unele noi. Aceasta lume nu dispare, dar in afara de asta, se percepe o realitate suplimentara, cealalta parte a ei. Doar atunci intelege unde anume se situeaza si intelege cu adevarat si ca lumea noastra este doar iluzie.

Din lectia Introductiva din Netanya 12/12/2010

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed