O nouă viață nr. 561 – Sărbătoarea Shavuot în societatea Israeliană

Dr. Michael Laitman în conversație cu Oren Levi și Yael Leshed-Harel

Ce spune Înțelepciunea Cabalei despre consumul de produse lactate și fructe care este tipcă sărbătorii de Shavuot? Cum este posibilă realizarea ocaziei de dăruire a Torei și ce îi este asigurat umanității prin primirea Torei?

Rezumat

Consumul de produse lactate simbolizează dragostea, precum dragostea unei mame pentru copilul sau. Culoarea albă simbolizează Lumina, dăruirea pură. Dacă ne relaționam unii cu alții prin dragoste, atingem fructele speciale, descoperim lumea perfectă.

Problema este că simțim natural totul prin dorința de a primi, să furăm pentru noi înșine, să exploatăm și așa mai departe. Există o forță specială care poate transforma atitudinea rea față de ceilalți într-o atitudine bună. Numim această forță “Tora”.

Înțelepciunea Cabalei face posibilă pentru o persoană să primească forța Torei, forța care corectează atitudinea noastră față de ceilalți. Primim Tora prin exodul din Egipt care simbolizează suma distanțării, a urii și a separării.

Dacă nu aducem forța bună în societatea Israeliană, nu putem să ne continuăm existența. Forța bună este inerentă în natură, este ascunsă. Prin urmare, metoda descoperirii este numită “înțelepciunea ascunsa”. Cabala ne învață că dacă nu ne conectăm cu ajutorul forței bune, inamicii nostru ne vor forța să ne conectăm.

Astăzi, nici religioșii și nici secularii nu definesc principiul “Sa-ți iubești aproapele că pe tine însuți” (Leviticul 19:18) ca scop al existenței lui Israel. Doar Cabala este angajată în regulă generală, “Sa-ți iubești aproapele că tine însuți” și așa reușește sî conecteze toate părțile omenirii.

A face o corecție înseamnă să-ți corectezi atitudinea față de ceilalți, din ură spre iubire, cu ajutorul forței Luminii. O persoană corectată se simte responsabilă pentru întreaga umanitate: rolul sau este să conecteze forță pozitivă cu toată lumea. În concluzie, Tora adevărului, Tora ascunsă, “Tora Luminii”, este metoda construirii iubirii față de ceilalți, o viață perfectă și eternă.”

Sărbători Fericite!

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: