O realitate transparenta

Scopul Cabalei este anume sa ne ajute sa atragem Lumina care reformeaza si sa simtim lumea ca fiind buna. Trebuie doar sa devenim asemenea Luminii.

Eu si alti oameni din jurul meu existam in prezent intr-un anumit cadru al filmului numit viata. Atunci cand atrag Lumina asupra mea, eu transform aceasta imagine intr-una buna, umpland-o cu lumina, bunatate, incredere si eternitate. In consecinta, ma dezvolt intr-un mod placut.

Cu siguranta ca putem sa spunem ca a dori sa ne schimbam soarta in mai bine e o forma de egoism mai mare decat cea a unei vieti obisnuite. Si e corect: aspiram la o viata mai buna, de vreme ce scopul creatiei a fost sa incante fiintele create. Cu toate acestea, modul de a ajunge la asta este sa ne ridicam deasupra egoismului nostru.

Ca urmare, prima si cea mai importanta sarcina a noastra este sa clarificam in ce mod defineste Kabbalah liberul nostru arbitru. Sa explice ceea ce depinde de noi indeosebi. Orice altceva putem sa cercetam din curiozitate, ca o adaugire frumoasa, dar e esential sa clarificam ce anume putem sa influentam cu adevarat pentru a schimba. Altfel, atunci cand ne uitam in urma la viata noastra, vedem ca nu putem sa schimbam nimic. Oare noi ne-am facut viata asa, sau altcineva?

Nu facem nimic, decat sa atragem acea Lumina care Reformeaza totul. Toate actiunile facute de o persoana nu sunt controlate de persoana. Singura putere pe care o avem este cum le vom vedea, din ce unghi: egoist sau din dorinta de a darui. Asta schimba intreg tabloul pentru persoana.

Asta e singura libertate pe care o avem! Exista o forta in lume, care asteapta ca noi sa dorim influenta ei, pentru a ne schimba natura, calitatile. Sta in puterea noastra sa o atragem si sa o facem sa ne schimbe. Atunci vom vedea intreaga lume ca buna; in acel moment, lumea se va schimba. Totul se va intoarce cu susul in jos!

Aici si acum, vom vedea lumea spirituala, in loc sa vedem aceasta lume materiala. Ca printr-o realitate transparenta, vom vedea lumea spirituala prin toate aceste manifestari de dorinta, prin toti acesti oameni si prin tot ce ne inconjoara. Atunci vom intelege ce se intampla cu adevarat si de ce totul se invarte in acest fel. Vom putea sa justificam aceasta stare si sa o recunoastem ca fiind buna. Vom vedea legatura dintre tot ce se intampla acum si un scop sublim si frumos.

Din partea 1 a Lectiei zilnice de Kabbalah 2.07.10, Shamati, Art. 38

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed