O simpla formula a realitatii

Realiatea in care existam nu are timp. Toate schimbarile de timp, spatiu, actiuni si tot ce ni se intampla, inclusiv transformarile noastre, totul  este bazat pe senzatiile noastre schimbatoare, in timp ce nimic nu se schimba in afara noastra. Nu am simti nici o schimbare fara schimbarea in dorintele si intentiile noastre.

In realitate nu exista nimic decat dorinta cu intentie si opusul ei, Lumina Superioara care ramane in repaus absolut.  Pe masura ce dorinta se schimba, experimenteaza diferite forme si aspecte. In prezent experimentam senzatia personala si asta este de asemenea dorinta care se  percepe in acest fel.

Aceasta dorinta trece prin diverse stadii, unul dupa altul, cauza si efect, de la inceputul dezvoltarii sale pana la sfarsit. Aceasta intreaga dezvoltare este realizata doar in relatie cu dorinta, nu exista schimbari in afara ei.

Asadar, intreaga intelepciune a Cabalei vorbeste doar despre felul in care dorinta percepe realitatea: locatia acestei dorinte, de ce afla acolo si cu cine este conectata. Aceasta este intreaga ei viata. Intelepciunea Cabalei ne dezvaluie toate evenimentele care i se intampla dorintei, explica intregul proces si in mod special ultimul stadiu al dezvoltarii dorintei.

Acest ultim stadiu este un pas  constient, cand dorinta se dezvolta impreuna cu intentia sa si ating starea in care pot percepe propria realitate. O anumita forta creste in ele, o deosebita proprietate a receptiei, care ingaduie dorintei sa se ridice peste si sa se vada singura dintr-un punct de vedere extern si obiectiv.

Apoi dorinta dovedeste ca de fapt exista, se schimba si se misca inspre ceva, exista in conexiune  cu cineva necunoscut acum si ca exista un scop al dezvoltarii ei. Incepe sa se gandeasca la viitorul stadiu pe care deoacamdata nu il vede.

Toate acestea se intampla pentru ca asa-numitul “punct din inima” se dezvolta in dorinta in ultimul stadiu al dezvoltarii ei. Din acest moment, dorinta incepe sa se identifice din ce in ce mai mult cu acest punct, se conceteaza cu el, il pretuieste si se misca in afara sa mai mult.

Cu alte cuvinte in loc sa sa fim atenti la lucruri pe care dorinta le are sau nu, pana la gradul in care este goala sau implinita, incepe sa vada implinirea sau absenta sa, ca si scopul de a se identifica mai mult cu punctul peste dorinta la care se raporteaza ca la un ecran sau intentie, Creator sau unitate. In felul acesta se dezvolta dorinta.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: