O viață nouă nr.648 Ieșind din mine către o viață nouă

Dr. Michael Laitman în conversație cu Oren Levi și Yael Leshed-Harel

Rezumat

Percepem realitatea printr-un filtru “este bine pentru bine sau este rău pentru mine”, dar nu simțim ce se întâmplă de fapt. Dar ființă umană din noi își dorește mai mult. Vrea să știe pentru ce trăiește, ce se întâmplă de fapt în realitate. Înțelepciunea Cabalei ne spune cum să facem asta. Pur și simplu trebuie să ne conectăm cu mai mulți oameni care-și doresc de asemenea “sa iasă din ridiche”. Împreună facem exerciții în care fiecare are grijă de ceilalți și astfel construim o rețea de garanție reciprocă și stimulăm forța ascunsă.

Naturaeste alcătuită din două forțe: forța pozitivă și cea negativă. Acest lucru este adevărat la nivelele mineral, vegetal şi animal ale naturii, dar când vine vorba de noi, funcționează doar forțele negative. Când exersăm în cerc, stimulăm forța pozitivă către noi înșine, iar asta echilibrează forță negativă din noi. Forța pozitivă curge printre noi precum un izvor, dezvoltă noi atribute de dăruire în noi și ne scoate din ridiche. În felul acesta este construită între noi o rețea numită “om”, în care există 5 simțuri spirituale.

Odată ce pătrundem în dimensiunea superioară, forța negativă crește din nou printre noi și ne separă și noi încă o dată muncim împotrivă ei. Apoi o persoană scăpa de problemele sale, înțelege de ce se întâmplă totul și accelerează către ceilalți, către iubire. Forță dăruirii pe care o invocăm, este plusul care echilibrează minusul din noi. Ființă umană din tine nu este în interiorul tău, ci în ceilalți. Când ieși din tine, descoperi că ești întreaga lume.

Lumea superioară înseamnă realitatea superioară, dimensiunea superioară. Este imposibil de explicat înainte ca tu să simți. Acum trăim într-un atribut de primire și este tranziția către viața în atributul dăruirii. Realitatea pe care o simțim acum este falsă, în timp ce realitatea superioară este reală, eternă, lumea adevărului. Corpurile umane mor, dar ființă umană din ele, atributul iubirii și al dăruirii care s-a dezvoltat, este etern.

Din emisiunea de pe Kab TV “O viaţă nouă nr. 648 – Ieşind din mine către o viaţă nouă”

linkuri în limba engleză:

 VideoPlay Now | Download  AudioPlay Now | Download

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed