Pregateste-te pentru schimbarea perceptiilor

Cine este El, Creatorul? Creatorul este senzatia mea interna a urmatoarei stari personale de exaltare pana la limita imaginatiei mele. De fiecare data cand are loc o schimbare in mine, vad Creatorul intr-o noua forma. De aceea El este numit Bo-re (vino si vezi).

Trebuie sa intelegem ca aici nu este nimic absolut si de neschimbat. Totul depinde de capacitatile personale de intelegere, perceptie si cunoastere. In realitate nu exista un adevar etern sau de neschimbat. Trebuie sa fim pregatiti pentru aceste perceptii schimbatoare. Ce a fost negru va deveni alb si viceversa. Intreaga atitudine, evaluare si felul de a vedea lucrurile se vor schimba.

Noua ni se poate parea ca acesta este un sistem precar, care nu are o baza solida. Insa pe alta parte ne ofera o noua fundatie, complet unica, ce poarta numele de credinta deasupra ratiunii. In alte cuvinte, prin dorintele egoiste ne este imposibil sa primim vreo cunoastere inradacinata in piatra care nu se va schimba vreodata.

Scopul acestui adevar fluctuant este acela de a impinge o persoana inspre cautarea unui fundament solid. Astfel aceasta cautare conduce la realizarea faptului ca singurul adevar de neclintit este revelat in Lumea Spirituala. Fundamentul solid este descoperit ca fiind situat in credinta, in forta daruirii, nicidecum in forta primirii. Revelarea se face prin certitudini ce se afla dincolo de mintea si senzatia mea – la primul nivel al daruirii, Bina.

Dintr-odata devine clar faptul ca nu exista lucruri ce se neaga reciproc sau care se afla in opozitie unul fata de altul. In schimb, se reveleaza faptul ca prin conectarea si complementarea unora cu altele, toate devin parti ale unui singur si perfect intreg. Se intelege ca Faraonul, Creatorul, persoana insasi precum si Sarpele sunt parti ale unui intreg singular. Aceasta perfectiune se reveleaza unei persoane ca fiind baza rigida si neschimbatoare a tuturor actiunilor sale.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: