Procesul in sine exista?

Intreaga noastra munca consta in justificarea starilor prin care trecem, si apoi ni se vor parea mai confortabile. Dar asta depinde doar de noi! De fapt, toate aceste stari sunt inevitabile;  Reshimot (genele spirituale) trebuie sa vina in afara, pentru ca, una dupa alta sa fie realizate pana la sfarsitul corectiei.

Ele sunt gradual dezvaluite in tine pentru a le putea justifica. Si ce inseamna sa le justifici? Inseamna sa realizezi, simti si sa intelegi pentru ce scop sunt facute, cine le aduce, de ce si in ce ordine.

Astfel te dezvolti si incepi sa incluzi mai mult in tine intreaga creatie. Este exact ce vrea Creatorul de la tine ! De aceea nu iti da inca forma finala ; nu ai simti-o sau intelege nimic din ea. In schimb, El te conduce prin intreaga secventa de actiuni.

Dar exista acest process cu adevarat? Nu exista! Nu exista inceput, nu exista sfarsit, nimic! Este o stare perfecta. Creatorul o intinde de la inceput pana la sfarsit, ca o banda de cauciuc, implementeaza egoul, inclinatia raului, sau dorinta de placere in actiunile Sale. Si apoi poti trece prin toate aceste stari, de la inceput pana la sfarsit, prin tot ceea ce iti perfecteza senzatiile si mintea.

Asta te ajuta sa intelegi intregul proces al creatiei, din cele doua stari opuse: din intuneric – la Lumina. Si daca asta a fost o stare, nu ai putea sa le diferentiezi prin nimic, deoarece esti o fiinta creata. Ai nevoie de doua stari pentru a putea simti si intelege una impotriva celeilalte.

Din Lectia lui Baal HaSulam’s Letters 11/26/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: