Radiografia ego-ului meu

Ni se pare ca suntem intr-o lume care exista cu adevarat si este relativ stabila. Nici macar nu ne permitem gandul ca tot ceea ce vedem este instabil si relativ.

Umanitatea totdeauna a crezut ca lumea exista cu adevarat si ca este cea in care traim. Aceasta credinta a fost intarita de faptul ca oamenii au vazut planeta noastra, stelele si galaxiile. Si cu toate ca omul se naste creste si moare toate aceste lucruri raman la locul lor in ciuda trecerii timpului. Asta este, tot ceea ce ne inconjoara exista in afara noastra. Oamenii cred asta de mii de ani.

Apoi vine Stiinta Cabalei peste ele si distruge complet toata aceasta fundatie pe care se bazeaza perceptia noastra. Intai de toate, aceasta stiinta explica faptul ca tot ceea ce vedem in fata noastra este de fapt in noi, in interiorul dorintei noastre si nu in afara noastra.

Asta inseamna ca daca oamenii pe care ii vad in fata mea exista in capul meu, atunci si eu exist acolo la fel de bine. Dupa Cabala, acesta este adevarul, iar perceptia noastra curenta este falsa.

Cabala ne spune ca avem un „proiector” in portiunea din spate a creierului si el proiecteaza tot ceea ce simt eu in imagini si vad in fata mea. Astfel imi vad propriul corp si la fel si tot ceea ce exista in jurul lui.

Cabalistii au tratat asta cu seriozitate grava, subliniind precis datorita carui fapt eu simt lucruri din interiorul meu si le vad in afara mea si ca pot ajunge la aptitudini speciale pentru revelarea Creatorului. Vad cum, in fiecare moment, totul in jurul meu se schimba si primeste impuls. Aceasta se intampla in concordanta cu schimbarile calitatilor mele si inseamna ca imi desenez propria realitatea.

Intelepciunea Cabalei ne spune ca in spatele punctului numit „eu”. Tot restul este Lumina Superioara, Lumina Infinitului in care eu exist. Singurele calitati ale acestei Lumini sunt iubirea si daruirea (influenta) si eu vad calitatile mele care sunt opuse Luminii.

Mi se pare ca este o lume imensa care exista in afara mea si in care totul se misca. De fapt totul este proiectarea propriei mele dorinte, dupa ego-ul meu si diferitele lui calitati, aratandu-mi tablouri interioare ca si cum ar fi sub raze X.

Pot schimba realitatea? Da, dar sub conditia sa ma schimb pe mine insumi. Acesta este un lucru foarte serios. Am familie, servici, o lume imensa in jurul meu. Desi simt toate aceste lucruri ca fiind solide, este inca in puterea mea sa schimb totul.

Daca incep sa ma schimb pe mine insumi, atunci voi schimba intreaga lume pentru ca omul este o lume mica ce contine totul in interiorul ei. In afara este doar Lumina Lumii Infinitului.

Pentru asta, totul depinde de om. Perceptia mea asupra realitatii depinde numai de mine si de nimeni altcineva.

Din Introducere in seria de lecturi „Perceptia realitatii” 11/23/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: