Repaus infinit, cu viteza infinita

Intrebare: De ce ne straduim sa obtinem echilibrul si repausul absolut, impregnat in radacinile noastre,  in Lumea Infinitului, daca tu spui ca, si acolo vom experimenta ascensiuni si caderi, gol si implinire?

Raspuns: In lumea Infinitului, ascensiunile si caderile se petrec la viteza si frecventa infinita. Din acest motiv, numim aceasta stare repaus absolut. Creatura este vie numai in masura in care se simte pe ea insasi si ceea ce o inconjoara, iar senzatiile sunt construite din contactul a doua forte opuse. Este spus: Senzatia Luminii provine din senzatia intunericului. Percepem alternarea diferitelor fenomene care suntem in contact unele cu celelalte, prin calitatile lor opuse, cum ar fi intuneric si lumina.

Starea Infinitului inseamna ca creatura simte totul in ea simultan si de aceea o asemnea stare este considerata repaus absolut. Asta inseamna ca creatura exista la o frecventa infinita a comparatiilor, contrastelor si judecatilor, toate acestea reprezentand senzatii.

Aceasta frecventa continua, permite creaturii sa fie simultan in toate locurile din spatiului infinit. Senzatia este compusa din impresiile deficientelor si implinirilor. Cu cat mai des se petrec aceastea in creatura, cu atat este situata mai sus creatura pe scara catre perfectiune. Abilitatea de a fi peste tot in acelasi timp (cu frecventa infinita), inseamna ca umplem spatiul si simtim repaus. Acesta este Sfarsitul Corectarii Sufletului (Gmar Tikun).

Oamenii de stiinta din fizica cunatica, inca nu au descoperit faptul ca este imposibil sa opresti miscarea particulelor simple, pentru ca asta duce la disparitia materiei, deoarece particulele nu pot exista fara miscare. Chiar daca acestia vor reusi sa opreasca particulele, acestea vor disparea, deoarece materia exista numai in miscare constanta intre doua stari: gol sau implinire. Apropo, fizicienii confima faptul ca o cuanta poate fi in doua locuri (stari), in acelasi timp.

Repausul nu inseamna absenta miscarii, de fapt el este o miscare continua, care ne permite sa fim in toate locurile in acelasi timp. Viteza infinita nu inseamna ca tranzitez de la un punct la altul instantaneu, ci inseamna ca eu sunt in ambele puncte in acelasi timp. Acesta este repausul adevarat.

Din Discutie despre Lumina care Reformeaza, 8.09.10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: