Schimbându-te tu însuţi, schimbi realitatea

Punctul în inimă, care nu are nicio formă sau direcţie, este similar cu celula mea stem, din care mă pot construi. Este capătul frânghiei, aruncată mie din starea finală pe care trebuie să o ating. Îngropat în el, eu pot construi acum totul în jurul lui, exersându-mi liberul arbitru.

Toată realitatea este împărţită în mine  şi lumea externă. Şi dacă ştiu cum să folosesc corect realitatea externă, mă pot schimba, realizându-mi astfel liberul arbitru. Libertatea se află numai în abilitatea de mă schimba pe mine şi nu lumea! Lumea este doar imaginea proprietăţilor mele.

Trebuie doar să ştiu cum să îmi corectez proprietăţile, cum să schimb în mine combinaţia acestor calităţi iniţiale, naturale. Pentru a face asta, îmi este dat un Kli (un instrument), un levier, o macara pe care o pot folosi pentru a mă întoarce şi a mă ridica eu însumi în sus! Apoi, întreaga realitate se va schimba. Văd că totul este diferit acum, ca şi cum aş fi născut într-o nouă lume.

Deci, schimb perspectiva mea asupra realităţii sau realitatea însăşi? Schimb realitatea! De fapt, realitatea este ceea ce se află în percepţiile mele.

Din Lecţia zilnică de Cabala 11/26/10, “Liberatatea”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: