Soarele nu inceteaza sa straluceasca

Intelepiunea Cabalei vorbeste doar despre dorinta. In ceea ce priveste Lumina, nu sunt prea multe de spus. Este statica si exista in absolut repaus. Ea daruieste doar si are doar aceasta proprietate de a darui. Daca vreti sa primiti de la ea, atunci actiunile voastre trebuie sa fie similare ei. Lumina nu face schimbari; ci mai degraba dorinta voastra este cauza actiunii ei asupra voastra.

Este similara unei surse de energie. Ma pot apropia sau ma pot indeparta de ea dintr-o directie sau alta. Este asemenea soarelui, putem fi arsi de lumina sau o putem folosi in beneficiul nostru. Si, asemenea soarelui, Lumina este absolut constanta. Va puteti ruga sau striga la ea, insa ea nu se va schimba.

Toate transformarile au loc exclusiv in voi, fara a conta daca va lamentati sau multumiti.  In concordanta cu schimbarile voastre, rezultatele primite sunt diferite de efectele sale. Lumina nu se schimba. Descoperiti un camp fix, nemiscat. In functie de schimbarile voatre interioare, voi discerneti cum simtiti starile ei variate. Si totusi, voi sunteti cei care experimentati diferentele, in timp ce Lumina ramane aceeasi.

Lumina este  asemenea soarelui care nu inceteaza sa straluceasca. Puteti folosi enegia sa cum doriti: sa incalziti, sa raciti, etc. Energia in sine nu are forma, voi sunteti cei care o definesc.

La fel este si Creatorul: Binele care face bine atat celor buni cat si celor rai, oricui il doreste. Daruieste el binele si celor rai? Da, El daruieste. Insa, de vreme ce proprietatile lor sunt inverse (opuse) Creatorului, atunci, in masura gradelor de incompatibilitate cu El, ei primesc lovituri in locul binelui. Asta ii ajuta sa realizeze rautatea egoismului lor si acest lucru ii schimba treptat.

Totusi, exista o optiune mai buna: sa primeasca instructiuni despre folosirea corecta a Luminii. In consecinta, Cabala ne permite sa ne schimbam pe noi sub influenta Luminii, rapid si usor.

Din partea 4 Lectia zilnica de Cabala 20.09.2010, 600.000 de suflete

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: