Timp Pentru Reflectie

Astazi, lumea intreaga este in criza si ne apropiem incet de probleme inca si mai mari peste tot si in fiecare arie a vietii. Tot ceea ce am facut in acesta lume a fost facut prost deoarece am crescut dupa regula egoismului. Nu ne putem astepta de nicaieri la bine pentru ca noi am lucrat intotdeauna doar de dragul ego-ului.

Acum, raul este revelat gradat, picatura cu picaura, in diferite locuri si cu orice ocazie astfel incat sa ne impiedice sa fim absorbiti de insasi durerea noastra. Daca durerea devine prea puternica, nu vom fi capabili sa ne gandim la nimic altceva decat la cum sa scapam de ea. Nu vom mai fi interesati de de cauza si efectul sau; vom dori sa ii punem capat.

Insa, daca durerea vine in valuri si in mod constant cedeaza sau devine mai puternica, lasandu- mi suficient timp sa reflectez asupra sa, atunci incep sa caut de unde si de ce vine si cum sa scap de ea. Creatorul se joaca astfel cu noi, si drept urmare, gasim solutia.

Mai intai, trebuie sa studiem cauza, ceea ce este opus naturii noastre. Proprietatile noastre sunt opuse Creatorului, si prin urmare, cum se apropie, cum ne simtim rau! Si cu cat se apropie mai mult, cu atat ne simtim si mai rau! Este ca in cazul hotului care mai bine se tine departe de comoara pentru a nu fi ispitit sa comita un delict. La fel si cu noi.

Prin urmare, in special acum, Creatorul este revelat usor si gradat, pentru a ne da timp sa ne gandim. El este revelat putin, si noi ne simtim rau. De exemplu, acum cativa ani, a izbucnit o criza, si acum oamenii spun ca se presupune ca s-a terminat. Insa nu s–a terminat; ni se da doar timp sa gandim si sa exploram! In curand, va veni o alta lovitura, la diferite niveluri si de diferite feluri. Apoi va urma o perioada de calm.

Astfel, Creatorul ne invata si ne da oportunitatea de a cauta cauza astfel incat, sa putem revela ca El este sursa a tot ce se intampla. Si in ceea ce priveste ego-ul nostru, El ne apare ca sursa a raului. Apoi, vom inteleg de ce ne simtim rau: Pentru ca suntem opusi Creatorului.

Ce putem face sa ne simtim bine? Creatorul este perfect, si doar noi trebuie sa ne schimbam. Astfel, vom realiza gradat ca trebuie sa ne corectam noi insine. Rasa umana va ajunge in final la asta, datorita loviturilor repetate care vor veni in toate formele si in orice natiune, la orice persoana, invatandu-ne astfel.

Totusi, trebuie sa revelam oamenilor metoda astfel incat ei vor invata curand de unde si de ce vin aceste lovituri. Prin aceasta metoda vom facilita dezvoltarea intregii umanitati. Aceasta este numita „ a aduce Lumina popoarelor”, adica, oamenilor care nu inteleg inca, de ce au fost loviti.

Pentru a se dezvolta in mod constient, oamenii trebuie sa descopere cauza, necesitatea, si scopul loviturilor. Drept urmare, intregul curs al dezvoltarii se va schimba foarte mult. Aceia carora metoda corectiei le este cunoscuta trebuie sa faca asta pentru intreaga lume.

Din partea 1Lectia Zilnica de Cabala 6/24/2011, Shamati #241

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: