Toate comorile sunt in fata ta!

Intrebare: Studiez Zohar-ul in fiecare zi, dar nu simt nimic altceva decat dorinta mea care creste. Avansez in directia corecta?

Raspunsul meu: Asta este foarte  bine! Daca dorinta ta creste de la o zi la alta, atunci nu ai nevoie de nimic altceva! Chiar daca o dorinta in crestere iti aduce dezamagiri, trebuie sa o vezi ca o recompensa. Asta este pentru ca dorinta sau lipsa de implinire este forta care te misca inainte. Cand ai o dorinta goala, simti ca iti lipseste unitatea cu Creatorul, sentimentul conexiunii cu El, calitatea daruirii.

De aceea, dorinta corecta este o recompensa. In lumea noastra trebuie sa castigi implinirea, dar in lumea spirituala trebuie sa castigi un vas spiritual, o dorinta. Implinirea este intotdeauna acolo, esti binevenit sa vii si sa o iei! Dar in ce o vei lua? Asta este intrebarea.

Chiar acum sunt comori spirituale in jurul tau: diamante, aur, bani si orice altceva ce ti-ai putea dori. Tu nu ai o dorinta pentru ele, de aceea nu le recunosti. Spatiul din jurul tau pare gol! Toate lucrurile bune pe care ti le-ai putea dori sunt deja prezente, dar este ca si cum ai fost legat de maini si picioare si ai fost pus in fata unei comori si ti s-a spus: Este a ta! Dar cum este a ta, daca nu poti sa o iei?

Este necesar sa ne dezvoltam si sa ne pregatim dorinta, vasul spiritual. Asta este tot ce trebuie sa facem. De aceea, recompensa noastra este dorinta de aspiratie, si a fost creata de Lumina. Trebuie sa ne schimbam perceptia, atitudinea fata de recompensa si pedeapsa. In lumea noastra pedeapsa este dorinta sau senzatia lipsei, in timp ce recompensa este implinirea care ne calmeaza, pentru ca traiesti in dorinta de a primi placere.

Totusi, daca esti in vointa de daruire si ai dorinta de a darui, asta este o recompensa. De ce este diferenta asa de mare? Este rezultatul restrictiei. Restrictia a fost facuta la primire, dar nu este nicio restrictie la daruire.

Daca ai deja dorinta de daruire, atunci totul sta in deschis in fata ta si totul devine relevat in aceeasi masura. In interiorul dorintei de daruire, incepi sa vezi in Lumina Reflectata tot ceea ce este in jurul tau, si esti binevenit sa le iei!

In acest el, de la o zi la alta, Zohar-ul ne schimba viziunea si directia gandirii, creand o atitudine noua, diferita, fata de viata si de fazele avansarii spirituale.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala, 18.07.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: