Toate schimbarile sunt in interiorul meu, nu in afara mea

Omenirea s-a dezvoltat cu timpul, dar în ce direcţie? Dacă ne uităm la natura, vom vedea că aceasta tinde spre echilibru. Căldura şi frigul, presiunea şi vacuumul se echilibreaza reciproc.

Toate fenomenele naturale tind spre echilibrul forţelor şi incluziune reciprocă, astfel incat aceasta este starea cea mai constantă şi stabilă, care este libera de presiune. În cele din urmă, totul se va echilibra. Prin aceasta, putem înţelege ceea ce cabalistii ne spun despre situaţia noastră şi despre faptul că trebuie să ajungem la o stare de echilibru cu Creatorul, cu natura generala, deoarece Creatorul şi natura sunt acelaşi lucru.

Ce înseamnă a ajunge la o stare de echilibru cu El? Creatorul este atributul daruirii si dragostei, iar noi trebuie să ajungem la acelaşi lucru, fie ca ne place sau nu. Creatorul în mod constant ne daruieste, iar din interior, operează „motorul” ego-ului nostru în creştere, astfel încât să simtim în mod constant că suntem sub o presiune tot mai mare, într-o stare care este din ce în ce mai dezechilibrata cu Creatorul.

Acest lucru ne obligă să facem ceva. Până acum şi de-a lungul istoriei noastre, însemnand dezvoltarii noastre, am încercat sa echilibram presiunea, cu ajutorul unor diferite tehnologii, structuri sociale, obiceiuri şi mijloace pentru a ne proteja de căldură şi frig, de presiune si de alte astfel de schimbări.

Natura este constantă, în timp ce noi ne dezvoltam permanent din interior printr-un lanţ de Reshimot (amintiri) care se schimba mereu. Rezistenţa noastră faţă de natură creşte tot timpul.

Toate schimbările au loc în interiorul nostru. Chiar dacă vedem o lume externa care se schimbă, cum ar fi perioadele geologice şi istorice, generaţiile, sau indiferent ce, toate acestea au loc în interiorul nostru.

Noi radiem această realitate exterioară, deşi nu este de fapt nimic in exterior. O persoană este o „cutie” inchisa, iar imaginea lumii este reprezentata în interiorul ei. Cu toate acestea, ea simte această imagine ca şi cum ar fi in exterior.

În mod similar, ochii nostri transforma această imagine invers. Ochiul prinde întreaga lume într-un mod opus, apoi creierul o transforma din nou. Dacă ar fi sa punem ochelari speciali care fac acelaşi lucru, după un timp, creierul va obisnui cu ei şi va converti imaginea în direcţia corectă. Acest lucru ilustrează faptul că toate schimbările au loc în mine, nu in exterior.

De aceea, spunem aceasta, după cum este scris, „Nu este nimeni in afară de El,” singura forta constanta, care ma operează şi mă influenţează. El a pregătit toate Reshimot (genele informaţionale) în mine, şi tot ceea ce am descoperit în viaţa mea, în lumea mea, în realitatea mea, este rezultatul Reshimot-urilor. Ele sunt responsabile pentru tot ceea ce pot vedea, auzi, gusta şi simţi.

Permanent trebuie să încerc să-mi amintesc ca dacă ceva trebuie să fi schimbat, acela sunt eu. Metoda cabalistica nu este destinata pentru corectarea lumii, dar, cu ajutorul său, o persoană se corecteaza pe sine si perceptia sa. Deci, în ciuda cunoaşterii comune, daca o persoană doreşte să intre in imaginea spirituala, ea trebuie să-si reorienteze viziunea.

Stereogramele se bazează pe acelaşi principiu. Pentru a le vedea, o persoană trebuie să îşi reorienteze viziunea. Cum ne putem schimba focalizarea, în scopul de a discerne noul strat al realitatii? Este foarte simplu. Noi trebuie să acceptam lumea ca pe o realitate care este condusa de către o singura forţă şi că toate schimbările au loc prin intermediul Reshimot-urilor mele.

Incerc în mod constant sa percep şi sa înţeleg situaţia, să-mi amintesc că întotdeauna ma confrunt cu singura forta în interiorul meu şi că Reshimot care sunt în continuă schimbare în mine sunt opuse acestei forţe. Deci, eu trebuie să ajung la echilibrul despre care am vorbit in fiecare moment din viaţa mea.

Principala lege a naturii este că, în ciuda a tot ceea ce este evocat în mine, ma construiesc astfel incat sa pot fi cat mai mult posibil asemanator Creatorului şi să nu ma deosebesc de El prin atributele mele. Acesta este principalul lucru.

Prin atingerea nivelului actual, ma ridic la nivelul următor. Astfel, ma echilibrez cu Creatorul în fiecare parametru, în toate cele 125 de grade, devenind total egal şi similar cu El şi realizand echilibrul total.

Pe ansamblu, este o schemă simplă. Lumea este constantă, dar schimbările din mine o coloreaza in ceva nou de fiecare dată şi trebuie să fiu echilibrat cu forţa care-mi da şi stabilizează imaginea curentă.

Din Convenţia Unul de la New Jersey 12/05/12, Lecţia 3

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: