Totul, chiar si Lumea Spirituala si Creatorul, se afla in interiorul tau

Intrebare: De ce nu putem percepe realitatea spirituala?

Raspunsul meu: Nu avem calitatile prin care am fi capabili sa simtim realitatea spirituala. Avem dorinta de a face asta, insa acea dorinta simte spiritualitatea prin primire si absorbire, dar perceptia spirituala se bazeaza pe altruism, o calitate pe care noi nu o avem. Insa scopul nostru este s-o obtinem.

Trebuie sa ma modelez pe mine insumi dupa Creator – ceva ce exista in afara mea. Nu-L cunosc si nu stiu nimic despre El. Pot doar sa ma transform pe mine insumi intr-o fiinta care sa fie, cumva, similara cu El; apoi voi incepe sa ma simt ca pe o creatura care daruieste. Asta inseamna sa atingi spiritualitatea.

Spiritualitatea este “forma” altruismului pe care am cladit-o in sinea mea. Aceasta “forma” este ceea ce numim Creator si ce obtinem prin sufletul nostru in Lumea Spirituala. Nimeni in afara mea nu poate crea aceasta forma, caci nu simt nimic in afara mea. Kabalistii imi spun: ”Insuseste-ti starea actuala, micsoreaza dorintele tale si apoi foloseste-le pentru daruire si nu pentru primire”.

Poti face asta? Daca da, ce simti acum? Noua ta perceptie este numita “ Lumea Spirituala”, “Creatorul”, sau “sufletul”. Inca nu simti nimic in afara ta. Simti doar dorinta ta in noua sa forma, ceea ce se se numeste “realitate spirituala”.

Exista ceva in afara mea care imi creeaza dorinta? Nu stiu raspunsul la aceasta intrebare, insa stiu ca dorintele mele “externe” sunt percepute, de asemenea, prin dorintele mele interioare si niciodata prin ceva exterior mie.

Putem percepe fie realitatea fizica, fie pe cea spirituala, insa, in fiecare caz, putem percepe ceva doar prin materia si forma sa. Deci nu exista nicio diferenta in modul in care percepem lumea. Imi imaginez ca aceasta lume fizica exista in afara mea, dar, de fapt, ea se afla in interior. La fel, imi voi imagina ca, Creatorul si Lumile Spirituale exista in afara mea, dar ele sunt, de asemenea, in interior. Este un simplu fapt al dorintei mele care isi asuma o forma noua, o imagine noua, sau o noua silueta.

One Comment

  1. intre intelepciunea kabbalei si invatatura lui agvan Sri Sathya Sai Baba diferenta este data doar de nume, in rest totul este la fel.Ma bucur ca v-am gasit, ma bucur de aceasta unitate in diversitate.God bless you

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed